Dieťa má detskú mozgovú obrnu. Na čo mám nárok?

lenka860
9. apr 2014

Baby mohly by ste mi poradiť ak máte nejaké skúsenosti moje dieťa má DMO ma4 roky mám predlzenu materskú do 6 a potom o čo by som mala o co požiadať a na čo všetko?mám ešte nárok vopred ďakujem za rady

ellca123
9. apr 2014

cez urad prace si vybavte ZTP alebo ZTPs /pismeno s-znamena sprievodca/pre dieta
potom mate narok na opatrovatelsky prispevok/200eur/,
odvody za vas plati stat ,ak sa prihlasite,
parkovanie maju ZTP zdarma...

veriaca
9. apr 2014

závisí od stavu,resp. miera postihnutia...sú rôzne kompenzačné príspevky na ošatenie, benzín...kľudne sa ma pýtajte

lenka860
autor
9. apr 2014

Pani veriaca malá má 4roky nerozpráva ma DMO Nepýta sa na serblik nosí plienky a to ZTPS Mám vybavené a chcela by som vedieť na čo všetko mám nárok a ona bude potom dostávať aj nejaký dochodok

lenka860
autor
9. apr 2014

@ellca123 od kedy by som mohla dostávať ten opatrovatelsky príspevok až keď bude mať malá 6rokoch alebo už teraz

lenka860
autor
9. apr 2014

@veriaca mala ma 4roky nerozpráva nepýta sa na nočnik a má DMO A to ZTPS Mám vybavené a od kedy bude mať ona nárok na dôchodok a chcela by som vedieť na čo všetko máme ešte nárok zatiaľ dakujem

alenah31
9. apr 2014

@lenka860 opatrovateľský príspevok budeš dostávať až po tom čo stratíš nárok na rodičovský príspevok (po ukončení 6 roku dieťatka)- nie je možné dostávať oba príspevky naraz.

mata128
9. apr 2014

@lenka860 dochodok bude dostavat az po dovrseni 18rokov...