Dieťa dovŕši 3 roky v júni a chodí do súkromnej škôlky

7iris7
29. jan 2024

Zdravím,

potrebovala by som sa poradiť, manžel je s malou na rodičáku. Teda on si nemusí za seba platiť odvody. Malá chodí do súkromnej školky zatiaľ. Tri roky dovŕši 27.6. predpokladám že nastúpi od septembra do štátnej. Je možnosť nejako vykryť tie dva mesiace kým nastúpi do štátnej školky? Napríklad predĺžený rodičovský kvôli nepriaznivému zdravotnému stavu je v akom prípade priznaný?

melanta
29. jan 2024

Priznaný je chorému dieťaťu, ktoré pravidelne navštevuje ambulancie odborných lekárov, t.j. je liečené u odborných lekárov. Dokladujú sa lekárske správy od odborných lekárov za posledných 6 mesiacov. Inak sa to vykryť nedá. Manžel ako konateľ má predpokladám príjem, takže ak to vedia riešiť matky bez práce, tak určite to vie vykryť aj otec s príjmom.

kacena4
29. jan 2024

nerozumiem co chcete vykryt, jeho odvody ci "odlozenie" dietata. vsak sukromna skolka funguje aj cez prazdniny... a ked rodic robi nevidim v tom problem.

mogaa
29. jan 2024

@7iris7 si ma pobavila tým že napr.predĺžený RD kvôli nepriaznivému zdrav.stavu dieťaťa🙂tam treba mať oficiálne diagnózy a liečba u špecialistov, nestačí že dieťa má soplík alebo často kašle..........okrem toho sa to posudzuje posudkovým lekárom a stanovisko ti dajú neskôr ako bude mať dieťa 3roky

kati301
29. jan 2024

@melanta strašne krásny a kultivovaný od*eb 😂😂😂
Anyway, plne súhlasím hlavne s tým koncom 🙂

katka2602
29. jan 2024

Jasne že je, súkromná škôlka funguje aj cez prázdniny, stačí ju zaplatiť 🙂

zoja1234
29. jan 2024

Myslím si ze je dosť nespravodlive, ak taketo matky lenivky žiadajú o predĺžený rodičak, z dôvodu žiadneho (len tak, dieťa je zdravé), a nemyslia na to, ze okrádajú iné rodiny, kde ozaj choré dieťa má fakt nárok na predĺžený rodičak... Načo to robíte ženy? Preco furt kradnúť a prečo sa obohacovať na úkor iných? Ak by vám priznali falošný predĺžený rodičak, tie peniaze budu jednoducho chýbať v systéme.. Toto nevadí?

katka2602
29. jan 2024

@zoja1234 mňa udivuje, že ju vôbec niečo také napadne. Začiatok je ocko konateľ a nie sú schopní zaplatiť 2 mesiace škôlky 🤷‍♀️

nikdenikto
29. jan 2024

Veď v júl ešte dostaneš rodičovskú za jún a v si dajte prázdniny alebo jednoducho tu škôlku zaplaťte. Ak by sa to malo dotknúť rozpočtu odkladaj si po 50€ a hotovo.

kat_
29. jan 2024

a manzelovi sa nechce pracovat ci aky je problem? dieta mate v skolke predsa a moze tam do toho septembra zostat... preco manzel nepracuje?

7iris7
autor
30. jan 2024

Drahe sudiace spolumatky. Jedna jedina vec ma na tomto svete dokaze uprimne mrziet. A to je sudenie. Ani jedna neviete ake je uplne pozadie ale riesite to preco som si dovolila polozit takuto otazku. Otec je ako zivnostnik ( ibaze robi na sro) teda jeho prijem nieje fixny. Mame hypoteku. Ja som matersku mala len papierovo inak popri malej pracujem odkedy sa narodila( tolko k mojej lenivosti) na prsniku dieta a na uchu telefon , sediac sa pocitacom v porodnici… dovod preco potrebujem dieta mat v skolke a nemozem s nim sediet doma je ze som znova otehotnela a porod mam v septembri. Budem musiet fyzicky chodit na firmu zaucat za seba nahradu. Dieta so sebou do prace nebudem nosit. Tak som sa len spytala ako to je ked dieta uz dovrsi 3 roky ale nastupi do skolky az od septembra. Co tie matky v takomto pripade tych par mesiacov maju robit… to je vsetko co ma zaujimalo.. dakujem za vase reakcie.. predsalen mi to nieco dalo… negativnu energiu

beata_k
30. jan 2024

@7iris7 Cakas druhe dieta... Po financnej stranke su 2 mesiace v sukromnej skolke nic. Bud niekto na strazenie alebo skolka.

maciatkolulu
30. jan 2024

@7iris7 draha,ak si dokazate dovoliť druhé dieťa a súkromnú škôlku,tak snáď zvládnete dva mesiace bez peňazí od štátu. Píšem ti ako matka,ktorej sa narodilo vážne choré bábätko....našťastie ,je všetko ok,ale bol to zásah zhora. Nikdy som na ňu nežiadala ani jeden zasraný cent. Videla som,čo obnasaju vážne choré deti a s tým spojené náklady a s tým spojená nemožnosť jedného rodiča pracovať. Bolo by mi samej zo seba zle,kebyže na svoje "relatívne zdravé" dieťa ziadam.Ak máte hypo a pán manžel nie je schopný zabezpečiť rozrastajúcu rodinu a nechá svoju ženu v pôrodnici pracovať. Tak nech si zdvihne prdelku a ide pracovať ,kde bude mať fix. Ja osobne som to brala vážne ako dar,že vlastne mám zdravé dieťa(do roka 4operacie hlavy),takže byť na tvojom mieste,by som vážne nepokúšala osud....aby ti tie dávky neboli právom pridelené a zrazu uvidíš svet úplne z iného uhla.

saxana000
30. jan 2024

V juli dostanes rodicak za jun.ak si tehotna .dostavas tehotenske to si 2x to odloz z toho zaplat august v sukromnej skolke od septembra uz by mala ist dcerka do statnej a bude po probleme..alebo odkladaj si po 100ke mesacne do prazdnin aby to nebolo tak vela naraz .dva mesiace prazdnin naozaj nie je az taka.tragedia. este je len januar a termin mas az v septembri. To si tak v 5 tyzdni nechcem byt zla.ale este sa.moze vselico stat a ty uz kalkulujes ako ocinkat system.