Dieťa 3 dni v škôlke a neplatená predĺžená rodičovská

4. jan 2025

Ahojte, viete mi prosím poradiť. Dieťa bude mať vo februári 3 roky. Do škôlky nastupuje až od septembra. Chcela by som ho ale dať do súkromnej škôlky na 3 dni od marca/apríla. Má potvrdenú imunodeficienciu, takže predpokladám, že prvé mesiace bude isto často chorý, preto sa mi neoplatí ísť ešte do práce a za tie dni čo by bol v škôlke by som si chcela porobiť nejaké školenia. Moja otázka znie, či by som mala nárok na predĺženú neplatenú rodičovskú, keď by miesto povolených 4 hodín denne( čo je dokopy 20 hodín za týždeň) bol v škôlke 3 celé dni a neprekročilo by to dokopy 20 hodín? Ďakujem.

kavasmliekom
4. jan 2025

To sa pýtaj na úrade, ale skôr nie, ako áno. To si rovno môžeš zaplatiť nejakú opatrovateľku.

rachel36a
4. jan 2025

Nie, už je to celodenný pobyt takže nemozes byt ako osoba starajúca sa o dieta do 6 rokov

veronikaszabova
4. jan 2025

Nie, to ti neprejde

mogaa
5. jan 2025

nie, ako píšu kočky vyššie, pobyt v škôlke musí byť na 4 hodiny denne, nie je stanovený na počet dní v týždni.....jedine to obídeš tým, že aj v súkromnej škôlke sa s nimi dohodneš aby oficálne bolo dieťa prihlásené na 4 hodiny a mohlo tam bývať dlhšie...tam by to nemusel byť problém keďže sumu platíš rovnakú či tam dieťa je 1 deň alebo chodí celý mesiac.....takže v tomto by som pri súkromnej škôlke problém nevidela....ale oficiálne dieťa musí byť prihlásené na pol dňa....