Dcérka bude mať v júli 3 roky. Môžem ísť s ňou na OČR kvôli koronavírusu?

renique
8. jún 2020

prosim vas, dcerka bude mat v juli 3roky, mala by som nastupit do prace. do statnej skolky mi ju v juli a v auguste nezoberu, dufam ze od septembra uz ano. Otazka mozem ist na pandemicke osetrovne? kvoly kapacite skolok a aj obavy z pandemie. Dakujem za radu.

mondolina
8. jún 2020

V júli a v auguste podľa mňa už pandemická očr nebude.
A keď tvoja dcéra bude prijatá až v septembri tak sa ťa to už vôbec netýka.

zuzu1232
9. jún 2020

@renique určite nie aj keby bola pandemicka ocr cez prázdniny tak musíš vypĺňať zariadenie teda škôlku prip. Jasle ktoré navštevuje a keďže nie je prijatá a nechodí tak nie. Môžeš Max. byť osoba starajú a sa o dieťa do 6rokov musí ti to akceptovať zamestnávateľ a nedostaneš nič

evittam
9. jún 2020

@zuzu1232 Zamestnavatel nemusi akceptovať tzv.neplatenu RD t.j.osobu starajúcu sa o dieta do 6rokov. Moze ti poskytnút neplatene volno ale nemusí. Akceptovať musí len predĺženu platenú RD.

zuzu1232
9. jún 2020

@evittam myslela som to tak že aby mohla ísť na neplanu RD musí to zamestnávateľ akceptovať ak nie tak jedine výpoveď viem že to nie je jeho povinnosť

evittam
9. jún 2020

@zuzu1232 Ale ved o tom pisem. Ak pôjde na neplatenu tak zamestnavatel to nemusí akceptovať. Skus čítať s porozumením co pisem. Akceptovat musi len platenu.

ckatka
9. jún 2020

A nevieš sa dohodnúť s nejakými súkromnými jaslami /školkou ze by ti ju prijali na tie dva mesiace...aspoň papierovo?
A potom jedine ísť na pn alebo OCR s nejakou chorobou...inak netuším.ako by som to riešila...babky pracujú...dovolenky toľko niet...

miskooo1987
9. jún 2020

@zuzu1232
@evittam

Ona to mysli dobre, len sa nespisovne vyjadruje... Ale hovorovo sa bezne pouziva aj takato vazba, ktora ale moze byt nespravne interpretovana.

Teda nie ze zamestnavatel musi suhlasit, ale ona musi ziskat suhlas zamestnavatela.

PS: V juli uz urcite nebude ziadna pandemicka OCR, kedze kapacitne obmedzenie sa uz rusi, a posledny tyzden idu do skol vsetci.

evittam
9. jún 2020

@miskooo1987 Mne je fuk ako sa kto vyjadruje. Ja pisem k veci. Ked uz sa nevie spisovne vyjadrovať nech aspoň cita co pisem. A ano som arogantna momentálne.😊😉

milagros
12. jún 2020

@evittam ja by som sa chcela opytat ako je to v pripade ze by zamestnavatel suhlasil s neplatenym volnom a pocas toho by ostala tehotna ako je to potom s materskou? A ako je to s odvodmi pocas neplateneho volna?musim si urcit od kedy do kedy presne chcem to neplatene volno? Moze mi dat pocas neho vypoved?

evittam
12. jún 2020

@milagros Odvody počas neplateneho voľna platis ty -do ZP povinne do SP dobrovoľne-ak neplatís obdobie sa nepočíta ako obdobie NP. Ano moze ti dat výpoveď podla ZP.

milagros
12. jún 2020

@evittam a platim odvody do ZP aj ked by som bola ako osoba starajuca sa o dieta do 6r? A ake su moznosti aby som na materske mala narok?....tento rok som do jula na rodicaku a este mam aj nevycerpanu dovolenku co mi vznikla pcas materskej

gemelos
13. jún 2020

No ja pevne dúfam,že pandemickú OČR nechajú pre škôlkarov aj na júl a august

gemelos
13. jún 2020

To sa ale samozrejme netýka teba @renique , keďže v tomto šk. roku si dieťa nemala prijaté do škôlky

lubica088
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gemelos
18. jún 2020

@lubica088 nemá vtedy nárok na predlžený rodičovský? Musím si to kuk. Lebo ja do žiadosti o OČR píšem aj škôlku ktorú navštevuje..

lubica088
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubica088
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milagros
19. jún 2020

@gemelos nemate pravdu @renique tyka sa to aj deti ktore dovrsia pocas Korony 3roky

gemelos
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
21. jún 2020

@renique
Dnes dávali v správach , že pandemická očr pokračuje pre škôlky aj cez prázdniny, aj pre novoprijaté deti.ak som to správne pochopila.

milagros
21. jún 2020

@mondolina kde to davali?

mondolina
21. jún 2020

@milagros
Na Markíze

milagros
22. jún 2020

@mondolina som pozrela z archivu...ano tak je ...dokonca neviem ako mam chapat ze deti ktore zatial nejdu do skolky po 3.rokoch tak im to plati len do 1.9. Alebo dokym nenastupia do skolky?

mondolina
22. jún 2020

@milagros
Skús sa opýtať ewittam