Ahojte som mamička na materskej. Moje dieťa má už 2 mesiace a s mojim partnerom sme sa rozišli on pracuje a neviem kto si má z nás uplatniť daňový bonus Alebo automaticky dostane jeden z rodičov?. Či sa vypláca mesačne alebo ročne?
Ak náhodou dostava expriateľ tak má mi tie peniaze posielať alebo je to jeho?
Ďakujem vopred za odpovede.
To M aj ja nárok na ten daňový bonus ak som pred 10 timi mesiacmi pracovala a otěhotněla som počas pracovnej doby A teraz som na materskej dovolenke ?
@sabinka264 presne ako pise @loginexistuje ty nemas zdanitelny prijem, z ktoreho si bonus uplatnis a ex ak nezije spolu s Vami....co je dalsia podmienka-poberatel musi zit s dietatom, na ktore sa DB uplatnuje v jednej domacnosti-takze on nan narok nema.
@vierkadominik1 to jestli jsi otehotnela pocas pracovní doby nebo nebo mimo pracovní dobu není vubec podstatne 🙂 logicky aby sis mohla uplatnit danový bonus, tak musíš pracovat, coz ted asi není možné když jsi ma MD/RD, takže danový bonus si muže uplatnit jedine otec ditete pokud pracuje a žije s vámi
@katriona1 aha už chápem 🙂
A v prípade že ja som na materskej a môj muž je invalidný dochodca? Môže si on uplatniť DB? Dakujem
Ani jeden z vas ty by si musela mat prijem a n by musel s vam zit