Dá sa vrátiť na predĺženú rodičovskú?

11jannka11
7. okt 2014

ahojte baby potrebujem poradit maly mi byva chori dost casto teraz v septembri mal 3 roky ja uz od januara robim a s malym som uz 4 razy bola na ocr ja viackrat bola s nim doma kamoska som zufala nakolko mi v praci neustale vyhrazaju vypovedou dalo by sa vratit na predlzenu rodicovsku?mohol by aspom na pol dna chodit do skolky ?Aj teraz je doma zas je chori ale nemozem ostat doma poziadala som kamosku ona je vsak tehotna a uz mi pri nom moc byt nebude ako to mam riesit davame probiotika aj nieco na imunitu ja uz si naozaj neviem rady ale bez primu nemozem ostat dakujem za rady

elfi1
7. okt 2014

@11jannka11 ja som bola na predlzenej neplatenej,ale co viem,tak pre dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav dietata mozes byt na platenej predlzenej,maly moze byt normalne na cely den v skolke a ty mozes aj pracovat.
Urcite ti poradia aj maminky,co takto maju deticky

bonaqa2013
7. okt 2014

Ak budeš na predĺženej rodič. dovolenke platenej, tak dieťa može ísť len na 4 hod. do školky. Moja suseda tak dáva dcéru

orsulka
7. okt 2014

@11jannka11 požiadať možeš kedykolvek do 6 rokov veku dieťaťa. podať žiadosť, a pokial schvália, tak poberať rodičovský budeš do termínu schválenia (po najnovšom davaju pol až jeden rok, potom treba opať dokladovať). Počas rodičovskej možeš pracovať kolko chceš, a dieťa može chodiť do skolky aj na celý den. Momentálna legislatíva je, že sa nekontroluje a nesleduje kde je rodič dieťaťa či samotné dieťa. Ked je raz rodičovská priznaná, tak je nárok. Samozrejme len do času, kedy ten zákon nezmenia. Momentálne platí toto