Dá sa poberať rodičovský príspevok a súčasne maródka?

lilijessica
16. okt 2015

D.den mam taku dilemu poberam rodicovsky zaroven som na pn z dovodu rizik.tehotenstva na urade mi vcera povedala ze mozem poberat aj pn aj rodicak.ale aj tak mate stym skusenosti.?nerada by som to.musela vracat a pravda je ze na urade ma ubezpecovala sice z eano ze su to dve rozdielne davky ale aj tak...vdaka

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 no ja to mam takto nastupila som do prace pocas ktorej som nastupila na pn kedze som tam odpadla odvtedy som tahala vlastne taham pn no medzitym mi prisla vypoved ale dr vravela e ju mozem nadalej poberat cize ukoncena nebola teraz teda neviem☹

lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 teraz mi on vyplaca soc poistovna

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 moja ja som bola den predskusobnou dobou:'(

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 ved to☹rok aby bola skus.doba:-(sila...no nevadi ja len ci mozem.poberat pn ked malemu schvalili predlzeny rodicak zo zdrav.stavu a ja som na rizik.tehot.na pn som od toho15.7

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 porod mam20.3.cizr mozem po erat pn aj rodicak dokonca budem.mat narok na matersku aj ked ma vyhodili?

lilijessica
autor
16. okt 2015

@evamarek77 ja som truba lebo som pracovala pocas rodic.pri synovi potom ma.prehodili do ineho mesta dala som vypoved a teraz sa zamestnala.no a hned som.odpadla pocas tejto pn som zistila ze som tehotna.bojim sa len toho vi nebudem.muset veatit pn al.rodicak kedze synovi schvalili predl.rodicovsky a pn budem.do porodu

majusqa77
16. okt 2015

podla mna ti narok na md nevznikne. Budes mat 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne 2 roky? Pn po skonceni prac.pomeru sa nerata..

lilijessica
autor
16. okt 2015

@majusqa77 nevadi☹len ci mozem poberat dalej pn aj rodicak najma ak ma vyhodili pocas pn

majusqa77
16. okt 2015

@lilijessica pn ti bezi dalej.. a ano, kedze popri rodicaku mozes pracovat, mozes aj marodit a poberat nemocenske

lilijessica
autor
16. okt 2015

@majusqa77 dakujem .hlavne ze mozem pnkovay dalej.a to cely zivot robim uff...nuz neva dakujem este raz

gapa
16. okt 2015

@lilijessica ak si bola zamestnaná aspon 9mesiacov=270dní v posledných 2rokoch pred pôrodom (ak skutočne porodíš 20.3.2016, tak v období 20.3.2014-19.3.2016), tak nárok na materské získaš.

lilijessica
autor
16. okt 2015

@gapa tak to asi nie ked pred rokom som musela sat tu vypoved z predchadzajuceho zamestnania a terz z tohto noveho nuz...nevadi...☹

gapa
16. okt 2015

@lilijessica ak tie dni nemáš, tak bohužial. Ale ako píše jedna mamička v inej teme, bude na pn až do ukončenia šestonedelia, tak jej hovoril lekár. Aj u teba by sa dalo, no to od lekára záleží.

lilijessica
autor
16. okt 2015

@gapa no ved hej potiehnem aspon pn ved rodicovsky poberam este na syna kym sa narodi male budem natom istom🙂 dakujem ti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emilia25
18. okt 2015

Aj ja som na predlzenom rodicsku platenom malého mám doma a ja som pn a uz som dostala aj vyplstenu pn prvych desať dni od zamestnávateľs ostane uz vyplács socialks.inac mne aj na úrade tiez o tej ochrannej lehote hovorili v cr je sto osemdesiat dni tu v sk neviem.

gapa
18. okt 2015

@evamarek77 ono tu nie sú dátumy uvedené. len že rok a to je viac ako 8mes. do pôrodu a ak by skončila pp počas rd (nepozerám, či tak bolo), tak ani ochr. lehota neplynie, lebo nem.poistenie nezaniklo ukončením pp ale nástupom na rd.

lilijessica
autor
18. okt 2015

@gapa cize ak som na rodicovskej 5rokov a idem na druhu nemam narok na matersku ale iba na rodicak...no nevadi co uz

gapa
20. okt 2015

@lilijessica ty nečerpáš rodičovskú dovolenku, to by si nárok mala, no RD čerpá len zamestnanec, ktorému trvá prac.pomer. Ty si nezamestnaná a len poberáš rodičovský príspevok, no podla zákona nečerpáš RD, aj ked medzi mamičkami samozrejme sa tomu tak hovorí.

lilijessica
autor
20. okt 2015

@gapa ved rodicovky prispevok to som myslela aky je medzi tym rozdiel?cize teraz som uplne zmagorena☹

gapa
20. okt 2015

@lilijessica rozdiel je, či máš nárok nárok na materské. Ak trvá prac.pomer a z RD ideš na dalšiu MD, nárok máš. Ak ale skončíš prac.pomer počas rodič.dovolenky, poberáš dalej rodič.príspevok a požiadaš o mateskú, tak nárok nemáš.

lilijessica
autor
20. okt 2015

@gapa aha vdaka nevadi.hlavne nech donosim zdrave babatko kedze teraz beriem aj pn tak tu odkladam aby ked sa mimi narodi sme boli zabezpeceny aj ked tatino sa onas postara🙂poradila si mi dakujem

lilijessica
autor
20. okt 2015

@gapa ozaj a vtomto pripade ked poberam len rodicovsky prispevok tu pn dalej mozem poberat?

gapa
21. okt 2015

@lilijessica poberanie nemocenského nie je prekážkou pre poberanie RP. Aj rodičia pracujúci poberajú RP a ked sú v tom čase na PN (viac ako 10dní) a poberajú nemocenské, tak poberajú nem+RP

lilijessica
autor
21. okt 2015

@gapa dakujem plati to aj ked ma.pocas pn vyhodili v skus.dobe ale pn taham dalej?

gapa
21. okt 2015

@lilijessica áno, pokial ju lekár neukončí.