Ahojte ktorá poradí moja mala má 10 mesiacov a od januára chcem íst do práce na trvalý prac.pomer budem popri tom poberat aj materskú?
mne sa zdá, že ešte stále zákon neprešiel, takže ešte nič nie je isté
ešte zákon nie je schválený, ale malo by to byť tak, že môžeš pracovať na dohodu, žiadne TPP!!! ked pracuješ na tpp prídeš o materskú...
a ja sa tesim, ze od noveho roka nastupim spat do prace na TPP a este 4mesiace dostanem aj rodicovsky. 😠 😠 😠 😠
Ahojte,chcela by som sa poradit,neviete ci je uz ten zakon schvaleny ci by som mohla popri materskej pracovat.Moja malá mala v novembri 2 roky.A ako je to vlastne s tou materskou?Automaticky budeme dostavat 190 eur,alebo treba o to poziadat.Dakujem
aj ja som na toto zvedava - je mozne dat malu do skolky - bude mat v marci 3 roky - aspon na 4 hodinky od februara a nepridem o matersku? aby to nebol pre nu sok....
to by bolo super 🙂
ak sa nemýlim, mala by si dostávať rodičovský príspevok vo výške, v ktorej ho máš teraz a práca nie je obmedzená, nezáleží, či ide o TPP alebo dohodu. citujem z hospodárskych novín: "Rodič, ktorý poberá rodičovský príspevok, môže od 1. januára 2011 vykonávať zárobkovú činnosť bez obmedzenia," povedal minister. Môže teda pracovať v pracovnom pomere, na základe dohody o pracovnej činnosti, alebo vykonávať samostatnú zárobkovú činnosť." 😉
ahojte maminky chcela som sa opytat popri zvysenej materskej tej 256eur,sa da pracovat na dohodu.dakujem za odpoved,pekny dnik
pocas materskej dovolenky sa pracovat neda
pocas rodicovskej ano, je to mozne, a narok na rodicovsky prispevok nezanika
malamamicka..zvýšený RP 256 bol ešte v roku 2010 a tieto maminy, ktoré ho poberajú, tak pracovať nemôžu...avšak ak požiadajú od 1.1.2011 o RP vo výške 190 eur, tak pracovať môžu aj na zmluvu.
Ja idem tiež v oktobri do prace na TPP mala bude mat dva a pol. z toho co som si precitala na stranke upsvaru som nevedela vydedukovat ci mi zostane rodicovsky. pochopila som to tak že ked si budem uplatnovat prispevok na starostlivost o dieta (preplacanie skolky) nemam narok na rodicovsky prispevok a aj ten nemozem poberat dlhsie ako 6 mesiacov čo je v mojom pripade samozrejme.
ahojte,moja svagrina je na predlzenej RD zo zdravotnych dovodov.mala chodi do skolky a ona chodi do prace na dohodu.chce na zmluvu a popri tom bude dostavat aj RP to jej povedali na uradoch.nepride on a moze pracovat na 8 hodin.prosim napiste mi ako to je do IP.
Najdem niekoho, co sa rozumie veci a vie mi poradit, ak je matka zamestnana v statnej sluzbe, momentalne na rodicovskej dovolenke, moze vykonavat pocas rod. dovolenky inu zarobkovu cinnost na základe zmluvy o spolupráci? V zákone to niekde neviem vycitat, len ze st. zamestnanec nesmie vykonavat inu zarobkovu cinnost, no nespomina sa zena na mater. alebo rodic. dovolenke.
mne sa zda ze mozes pracovat od januara a budes dpstavat matersku, ale len na dohodu, pokial by si nastupila na TPP tak potom narok na matersku nemas