Čo treba vybaviť, keď mi končí rodičovský príspevok?

kaaacenaa
4. apr 2016

Ahojte, 08.04.2016 mi konci rodicovsky, neviete na ake urady sa mi treba hlasit? Na druhu matersku nastupujem az o 2mesiace, som zamestnana, ale do prace nenastupim idem na PN od 09.04.2016. Dakujem za odpovede 🙂

jamelia
4. apr 2016

Na upsvar treba nahlasit, kde sa dieta nachadza do 8 dni po dovrseni 3 rokov. Tam ti povedia, ci treba aj nieco ne 🙂

gapa
5. apr 2016

- upsvar- po dovršení 3rokov, nahlásiš, kto sa o dieťa stará (myslím do konca mesiaca nasledujúceho po dovršení, to dokedy-netvrdím na isto )
- bud ty alebo mzdárka na zdr.poistovnu ukončenie poberania RP (ak ty, tak asi treba potvrdenie z upsvar dokedy si poberala)
- soc.poistovna - do 8dní od ukončenia rd odhláška z dôchodkového poistenia štátom
treba vedieť, že ak by skončil tvoj pp posledným dnom Rd a platili by rovnaké zákony ako teraz!!!!(čo nemusí byť ale tak, lebo vždy záleží na zákone účinnom v den zaevidovania) a netrval by už ani den s vymeriavacím základom, tak by si mala medzi RD1 a md2 len dni pn, tak by sa podpora rátala z minima (ak by si čerpala dovolenku, tak z dovolenky). To len aby si si to potom overila popredu,ak by to bolo podstatné 🙂

monikuja
13. apr 2016

@gapa
Dobrý deň. Chcem sa spýtať. 24.5.2016 dcérka dovŕši 3roky, 25.5. Nastupujem do práce, ale od toho dňa budem čerpať dovolenku a až potom pôjdem do práce. Čo potrebujem vybaviť na úradoch? Dakujem