Čo robiť po skončení materskej?

sebik0
2. aug 2019

Ahojte Mamičky chcem sa opýtať v decembri mi konci materská kedy by som mala teoreticky navštíviť úrad práce pokiaľ si sama nenájdem prácu podotýkam co nebude dlho trvať ale predsa človek nikdy nevie ďakujem a ešte čo sa poberá po skončení materskej dovolenky dostávala som len rodičak dakujem

veronikaszabova
2. aug 2019

@sebik0 v prvom rade ti nekonci MD ale RD.
Ked dieta dovrsi 3roky, na druhy den sa musis ist zaevidovat na Upsvar.

A co sa dostava po RP? Nic naviac. Zostavaju ti iba rodinne pridavky.

maruski99
2. aug 2019

@sebik0 ako napísala veronikaszabova, končí ti RP lebo dieťa má už tri roky, musíš sa evidovať na úrade práce, rodinné prídavky

sebik0
autor
2. aug 2019

@veronikaszabova ďakujem pekne

sebik0
autor
2. aug 2019

@maruski99 ďakujem za odpoveď

rita85
2. aug 2019

@maruski99 a davku v nezamestnanosti si nemoze vycerpat?

siska53
2. aug 2019

@sebik0 a dieta chodi do skolky? Lebo eventuelne este mozes s nim.ostat na neplatenej rodicovskej a nemusis sa nikam.hlasit.. a pracu si mozes hladat po svojej linii. Len to treba nahlasit v zdravotke.. ci aj v socialke a na upsvare, to neviem..

jana_eyre_2
2. aug 2019

@veronikaszabova to uz na druhy den? ja som myslela ze do 8dni..

sebik0
autor
2. aug 2019

@siska53 nie nechodí a keď sa prosím vás narodil 22 decembra potom mam ísť na úrad predtým dva dni alebo až po sviatkoch?

maruski99
2. aug 2019

@rita85 dávku v nezamestnanosti, podporu ak je odrobený určitý čas, ale neviem či sa na to dá ísť hneď po MD a RD :/ to si zisti na úrade od paní

siska53
2. aug 2019

@sebik0 pokial viem, na urade sa da zaevidovat do 7 dni tak, ze ta daju hned odo dna, co ti konci praca alebo rodicak.. ale si to prever, ja som si to zistovala 4 roky dozadu..

lula313
2. aug 2019

@maruski99 veď píše, že nesplnila podmienky na poberanie MD, tak pravdepodobne ani na poskytnutie podpory

katkara
2. aug 2019

@sebik0 ohlasovacia povinnost je 8dni od zmeny... Ale zaevidovat sa mozes kludne aj skor aby si na to nemusela mysliet medzi sviatkami, zalezi od toho,co ti vyhovuje😉 pripadne ozaj ostat na rodicovskej dovolenke bez naroku na rodicovsky prispevok,vtedy staci vypisat v zdravotke cestne prehlasenie,za predpokladu,ze si v socialke bola nahlasit narodenie maleho po porode😉

maruski99
2. aug 2019

@lula313 aha už to vidím, no tak to v tom prípade nie, na to nárok mať nebude

sebik0
autor
2. aug 2019

@katkara ďakujem veľmi pekne pomohli ste