Dobrý deň mamičky,chcem sa Vás spýtať čo by v mojom prípade bolo najlepšie.Konci mi 16.1.2022 rodičovská dovolenka syn bude mať 3 roky.Do škôlky mi ho vzali od 10.1.2022.Do práce som není nútená chodiť a malý zatiaľ škôlku veľmi zle zvláda aj keď chodí do škôlky zatiaľ len do obeda o 12 po neho chodím,mám ho ďalej trapit,alebo ho nechať doma.Ak by som ho nechala doma čo robiť čo za mňa ako dobrovolne nezamestnaného starajuceho sa doma o dieťa hradí štát ZP aj dôchodkové?Ak sa prihlásil na úrad práce môžem si aj tak syna nechať doma?Ďakujem Vám veľmi pekne za každú radu.
ja by som si na tvojom mieste našla prácu aspoň na čiastočný úväzok z domu, resp. prácu s flexibilnou pracovnou dobou.. ale to hovorím len zo svojho pohľadu, nevydržala by som dlho doma a potrebovala by som aj iný kontakt, ako len byť celý deň doma s dieťaťom a žiť v stereotype.. dieťaťu treba dať čas, ja sama som si ako dieťa zvykala na škôlku niekoľko týždňov a mojich rodičov ani nenapadlo ostať dlhšie domov.. do škôlky som išla ako 2,5 ročná a preplakala som každý deň.. až časom sa to zmenilo
@zfdt to ze place je ok to ze nezvlada je blbost take.mozete povedat po mesiaci.....mam také isté stresy pocity moja nastupila tiez po 2mes..do skolky vedela.do.coho ide ale vzdy su take divne pocity.....jasne vzdy hrozne plakala.minuly.rok a to.mala 2,5r. ...... teraz.ma.skoro 4 a pocitam ze zajtra uz budeme aj my plakat ;) ale beriem to tak ze musi byt medzi detmi...a prejde to ;) aj tak zalezi ako dlho vydrzi v skolke minuly.rok vydrzala moja vzdy len 4 dni ;)
@zfdt do škôlky chodí 2 dni, treba mu dať čas......bol tam 2x , jasne že plače....deti si dlhšie zvykajú....ak sa prihlásiš na UP alebo ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov, štát za teba platí len zdravotku....