Ahojte maminky,zaujima ma co nasleduje po poberani rodicovskeho prispevku?Myslim ak si nenajdem ihned pracu?dostanem podporu alebo nejake peniazky?
to je pravda
moze ostat doma do 6 r.dietata ale nesmie dat dieta do skolky,
to si myslim ze skolku dieta potrebuje na svoj zdravy vývin
Ja to volam REALITA :o)
ja som bola do 6 r. s dcerkou,ale mala vazne zdravot.problemy a mala som predlzenu platenu rodicovsku dovolenku/vtedy som sa hlasila aj na dochod.poist.
zakony sa casto menia
ak si nebola pred RD zamestnana, resp. PP sa skoncil pocas RD, tak nemas narok na podporu, jedine ak by ti vysla davka v hmotnej nudzi
@olivka26 No a čo si čakala? Že ti budú hned vyplácat dáku podporu? Nepíšeš ani, či si pred RD pracovala alebo nie, či si vydatá alebo sama s dietatkom, tak sa tažko radí potom. Už počas RD si treba hladat prácu, aby si nezostala bez penazí.
baby moje mam v tom toršku chaos ,,mala mi pojde do školky okolo 14 novembra.. ale ja nepojdem hned do práce( mam važne zdravotné problémy ktoré mi momentálne neumožnuju pracovat)...kde sa mam hlasit a kedy?..v zdravotnej aj na urade práce?..pýtam sa hlavne preto lebo viem(teda sa mi niečo marí ) že ked budem nahlasena na urade práce..oni mi budu davat niake ponuky,,teda respektíve ja im mam dat vediet že si hladám prácu,,ale čo teda mam robit ked si tu prácu nemožem zohnat koli vážnemu ochoreniu?...dakujem pekne za odpovede...mam rodičák a pred rodičákom som nepracovala
@sense a ked budem teda na pn,,nebudem si musiet platit zdravotné?..takto,,ja som velmi aktívna osoba,,strašne by som chcela pracovat,,(kedysi som aj pracovala teda brigádne)..mam zaujem pracovat,,chcem prispievat do rodinného rozpočtu,,moje ochorenie je o tom že ma velmi vyčerpáva a preto by som nemohla robit niekde na plný uvezok,,možno len niaka brigáda,.aj ked vmomentálnom stave skor nie ako ano,,samu ma to psychicky aj fyzicky velmi vyčerpáva(tažka forma artritídy)..momentálne si vybavujem liečenie v piestanoch..len ešte neviem či mi ho poistovna schváli,,
@sense dakujem pekne,,nechcem ( a asi by som ani nemala narok na ZTP) lebo tak nechcem žit..už raz mi ho nechválili,,mam len 23r a nechcem žit na invalidnom,,,potrebujem sa realizovat,,len telo to nedovolí ☹ asi pre to že v hlave somsa s tým ani po 8 rokoch nezmierila 😢 že som chorá..preto riešim stále doktorov,,hladáme vhodné lieky niake pri ktorých možem fungovať...a prosím ta ako to teda funguje,,s tou pn?..
Ahojte maminy viem ze to tu nepatri ale mohli by ste mi poradit či k rodicovskemu prispevku patri okram rodinnych pridavkou aj danovy bonus,a ak ano mam nárok ziadat ho spatne? A tiez by som sa chcela opytat ak pracujem na dohodu a oficialne na papiery zarabam minimum ktore dovoluje úřad prace a iné beriem na ruku mam nárok ziadat prispevok na skolku? Dakujem
@8554278964 prispevok na skolku je len pre deti do 3 rokov
danovy bonus je zase len pre tych, ktori zarabaju min. 6-nasobok minimalnej mzdy za rok, co nesplnas
a este aj beries peniaze nacierno...okradas stat (teda vsetkych) a este by si aj nieco chcela
@liz_lemon milá liz v dnesnej době tak musí pracovat vela ludi kedze zmluvy teda normalne dává minimum ludi a skoro kazdy cest vynimkam v mojom okolí má iné na paieri iné na ucte nakolko aj zamwstnavatelia chcú usetrit a nakolko pracu potrebujem primam podmienky,ktore mi dál sef...nemozem si dovolit byt bez prijmu aj ked to nie je nic extra...před materskou som robila na živnost a co som z toho mala? Také velke nic...takže je v poriadku,ze já som platila daně nato aby sa naší spoluobcania maly dobre a já nemám nárok na nic...ak by stat zabezpecoval ludom slušně podmienky pre fungovanie nikto by na cierno nepracoval. Aver tomu,ze moj příjem by si nechcela...takže pokial já platím státu je to pohodě ale ak chcem já nieco od státu som zlodejka no parada...ak by som nemala aspoň tu pracu na cierno moje dieta by nemalo ani na ten chleba...ale ty mas zřejmě dostatok tak vela stastia a pěkný den
urad prace / pozor nahlasite sa len na zdravot.poistovni,
do socialnej nie-stat neodvadza odvod do dochodkoveho fondu
prijem vam vyrataju podla prijmu s pred materskej