Ahojte potrebovala by som poradiť.
O 3 mesiace sa mi narodí druhé dieťatko a aktuálne poberam rodičovský príspevok na prve dieťatko + tehotenský prispevok. (Materskú som mala s prvou normálne 8,5m, nakolko som stále vedená ako zamestnaná).
Viete mi povedať aktuálne informácie, čo by som mala vybaviť a kde, aby rodičovský príspevok na prvé dieťa poberal manžel a ja na druhé dieťa materskú? Je potrebné aj po narodení zrušiť tehotenský alebo to zrušia automaticky? Ďakujem za odpoveď
@lenkakoc444 ja som bola v tom, že ja ako matka nemôžem poberať súčasne na dve deti naraz- jedno rodičovský a na mladšie materskú. Čiže ani takto že ja materskú a manžel rodičovský na staršiu nemôže poberať? Otcovska by mu zrejme nevyšla nakoľko máme firmu v ktorej má len odmenu konateľa.
Nie neda sa v tomto pripade len ty budes dostavat matersku na mladsie a potom jeden rodicak po skonceni md.
V rodine moze byt len rodicovsky alebo len materska.
Ako už píšu baby, viete obaja poberať materské, ale rodičak a materskú súčasne nie
Ďakujem pekne za odpovede.
Neda sa poberat materska a rodicovsky sucasne. Manzel moze ist na matersku/otcovsku so starsim ak mu to vyjde.