Čo musím predložiť k žiadosti, keď prechádzam z materského príspevku na rodičovský?

12. aug 2020

Prechádzam z MD na RD. Čo všetko potrebujem doložiť žiadosti? Aj potvrdenie od lekára, pokiaľ to je dieťa do 3 rokov? Všetky dokumenty sú mi jasne, len ten zdravotný stav neviem. To sa dáva iba keď sa žiada nad 3 roky? Ďakujem

dadka555
12. aug 2020
Používateľ dadka555 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dadka555.

Potvrdenie od lekára sa dokladá až keď sa predlžuje rodičovská nad 3 roky veku dieťaťa zo zdravotných dôvodov. Potrebuješ žiadosť o rp, čestné vyhlásenie, vyhlásenie o bydlisku a hlavne potvrdenie zo sociálnej poisťovne o skončení poberania materského. Po to sa dá ísť osobne, alebo to vedia poslať poštou na požiadanie ( zavolať alebo napísať e- mail)

autor
12. aug 2020

@dadka555 fakt? O MD? Má porazí. Som čakala, že mi príde automaticky a akosi nechodi. To si nevedia medzi sebou vyžiadať? V žiadosti je uvedene, že netreba ak bolo povedané na území SR

dadka555
12. aug 2020
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dadka555.

Ja som si po to šla osobne na sociálnu poisťovňu. Ale keď im človek zavolá tak to pošlú do 7 dní poštou v pohode

dadka555
12. aug 2020

A ešte rodný list dieťaťa pre istotu

autor
12. aug 2020

@dadka555 dakujem

autor
13. aug 2020

@dadka555 toto potvrdenie už nie je potrebné. Úrad práce si ho vyziada zo sociálnej poisťovne

dadka555
13. aug 2020

Hej? A to už navždy či iba v čase koronakrizy? 😁