Čo je zabezpečenie starostlivosti o dieťa?

yury
23. feb 2018

Prosim Vas, neviete mi prosim poradit a dat odkaz na zakon, ktory definuje starostlivost o dietata. Myslim to tak ze napriklad ked ja pojdem na matersku, tak mam zabezpecit starostlivot o dietata. Ta starostlivost znamena ze musim byt fyzicky s dietatom, alebo napriklad mozem zabezpecit opatrovatelku, popripade starych rodicov alebo platit si skolku?

Dakujem

yury
autor
23. feb 2018

@kakalake tento zakon som pozeral, ale tam skor sa riesi starostlivost v pripade ak rodicou jeje zbavia. A mne sa jenda samotna definicia starostlivosti, co sa pod tym chape.

sissy27
23. feb 2018

@yury nemusíš byť fyzicky celý čas s dieťaťom ty, môže byť kľudne so starými rodičmi, opatrovateľkou. Proste dieťa musí mať zabezpečené vhodné podmienky, už je na tebe, či ich poskytneš priamo ty, alebo za to zaplatíš niekomu inému. Veľa ľudí pracuje popri materskej (len to musí byť na inú zmluvu), takže minimálne časť tých detí je fyzicky s niekým iným ako s tým, kto poberá materskú. Takisto ak je matka na materskej a aj sa stará fyzicky o deti, má právo ísť s kamoškou do kina, ku kaderníčke, kamkoľvek a nechať dieťa otcovi, starým rodičom, opatrovateľke...