Ahoj chcem sa opytat manzel robí na zmluvu ak sa po skončení rodičaku hneď nezamestnam co dostanem len prídavky Ďakujem
@lenuska333 s manželom to nemá nič spoločné,má príjem.Ak si bola zamestnaná a začneš cerpat hneď po skončení rodicaku dovolenku,mala by ti vyjsť podpora.Ale zrejme si bola nezamestnaná už pred?Či skončila ti zmluva počas?
@9lf9 čiže len toto?
@lenuska333 manzel ma prijem takze ano, jedine ak mas narok an podporu tak poberat mozes tu.
@lenuska333 ano, len pridavky. Co by si este chcela... 🤷♀️
@lenuska333 a čo by si chcela dostávať? ak ti stále trvá PP, môžeš ho ukončiť a čerpať podporu...alebo sa zamestnáš a budeš dostávať plat, pokiaľ nemáš prácu a nechceš byť vedená na UP ako nezamestnaná, môžeš sa zahásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov....dieťa nemá živiť štát ale rodičia....
málo informácií - pracovala si pred RD? ak áno kedy ti skončila zmluva?
Pride kruta realita.Zarabaj a ziv dieta nakolko stat to da len smiesne pridavky, ktore sa ti kazdy rok zvysia o par centov.
@veronikaszabova co by mala este chciet? Normalne sa spytala, nehapem ten vas ustipacny komentar
@matqa411211 úprimne, to je co za otázku? Co by mala dostávať? Véd je doma 3 roky a dostávala, inde už 2 a pol roka pracujú ako vcelicky
@maciatkolulu tak vidis, to je jej problem
@matqa411211 noo, ved, ale logika nepusti, čo vy akože mala dostávať? Za co, za to, že bude doma s vlastným dieťaťom? Pripadne dieťa v škôlke 👋😂. Tak trochu divne. Véd logicky, keď pracovala a nechce, tak úrad práce a dostane podporu a keď chce, tak nech pracuje a ma výplatu, alebo úrad práce bez peňazí, keď nepracovala...
@lucka_ke áno bola som a zmluva my skončila bola som asi v 3 mesiaci ale bola som na pn mala som problémy s nohou a z pn rovno na materskú
@lenuska333 ok asi si si poplietla nicky
@lenuska333 mas narok len na pridavky na podporu narok nemas aj keby si sa prihlasila na UP stat za teba bude platit zdravotne a dochodkove ale dieta moze byt v skolke len 4 hodiny denne
@lenuska333 teraz som videla profil mas aj mladsie dieta ako 7 rocne ? ak nie tak neplati co som pisala stat za teba nebude platit ani zdravotnu ani dochodkove a zdravotne si musis platit sama
@matqa411211 áno poplietla prepac
@lenuska333 ano pridavky na dieta.