Čo a kam po rodičovskej dovolenke?

macka174
15. dec 2020

Ahojte.Som 6rokov doma na rodičovskej dovolenke (išla som z jednej hneď na druhú) a v novembri mi skončila.Som stále zamestnaná,ale kedze je stav taký aký je,nemôžem sa vrátiť do práce(bary a reštaurácie sú zatvorené).Chcem sa spýtať,či mám nárok na predĺžený rodičovský(na úrade mi povedali že asi nie) alebo ak si dám výpoveď a budem nezamestnaná,z čoho mi vyrátajú podporu keďže som 6rokov doma?Ďakujem za každú radu!

klarissa25
15. dec 2020

ak mas dovolenku nejaku, tak by si mohla mať maximalnu podporu...k tomu si už najdi diskusie, je ich tu mnoho

fokuska
15. dec 2020

@macka174 Rodicovks ati skoncila v novembri a ty sa teraz pytas co robit?
Ako ta aktualne eviduje zamestnavatel? Informovala si ho aspon mesiac pred skoncenim RD, ze sa vracias do prace? Ci si len tak ostava doma? Ak si nedala zamestnavatelovi vediet, tak uz od novembra ti mozno eviduje absencie a mozno s tebou uz aj skonci PP. Mas este zostatkovu dovolenku? Mohla si to riesit skor a mat mozno aj maximalnu podporu.

mogaa
15. dec 2020

@macka174 a od novembra do teraz čo? len tak si ostala doma?či si prihlásená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov? pokiaľ ti PP trvá, nemáš nárok na pandemický
rodičovský....ak si dala výpoveď tak podporaˇ(tiež nemáš nárok na pandemický rodičovský

klarissa25
15. dec 2020

@fokuska vidiš a to mi uniklo 🙂 tak to je už jedno 🙂

macka174
autor
15. dec 2020

@fokuska ja sa vrátiť do práce nechcem,dávam výpoveď.Ano informovala som ho.Eviduje má ako zamestnanu,ale o mojej výpovedi už vie.Len som chcela vedieť či mám nárok na predĺžený rodicak kôli korone alebo nie.

klarissa25
15. dec 2020

@macka174 nemas.. Lebo mas narok na podporu

macka174
autor
15. dec 2020

@klarissa25 ok ďakujem pekne

fokuska
15. dec 2020

@macka174 Eviduje ta ako zamestnanu - to je co? Od novembra cerpas dovolenku, mas prekazku na strane zamestnavatela, alebo ako mas evidovanu dochadzku? Ako dochadzku si za seba odovzdala na konci mesiaca, co si mala zapisane za jednotlive dni? Co ti pise na vyplatnej paske za november?

Mysli na to, ze ked davas vypoved teraz v decemberi, tak ti od 1.1.2021 plynie vypovedna lehota - pocas nej treba tiez riesit ci ju odpracujes, budes na prekazke, vycerpas dovolenku alebo co.

Nemas narok na pandemicky rodicak, si zamestnana. A ked nebudes, tak mas narok na podporu, cize narok na pandemicky rodicak zas nemas.

macka174
autor
15. dec 2020

@fokuska pracovala som v bare a tie sú teraz zatvorené.Takze si myslím že národ na pandemicky by som mala mať,keďže aj keby chcem,ja pracovať nemôžem lebo nemám kamnastupit keďže sú pizatvarane prevádzky.Takze z čoho mám žiť??

michalka4193
15. dec 2020

@macka174 no určite nemáš nárok na pandemicky lebo máš pracovný pomer a bohužiaľ to. Ieje starosť štátu že sú bary zatvorené úprimne s dvoma deťmi by si tam asi ani pracovať nemohla ci?

marzuz89
15. dec 2020

@fokuska presne si mi čítala moje zhrozene myšlienky 😮

@macka174 zamestnávateľa si informovala, že dávaš výpoveď a tak o nej už vie? Výpoveď je platne podaná v písomnej forme, odovzdaná zamestnávateľovi. To si spravila? Vieš ze "informovanie o výpovedi" neznamená výpoveď? Existuje výpovedná doba, ako ju pokryjes? Ku ktorému dnu ti konci pracovný pomer?

Čo ti vykazuje na november?

Vieš o tom, že ak sa nemáš kam vrátiť, lebo prevádzky sú zatvorené, tak máš narok bud na prekážky na strane zamestnávateľa, ktoré sú platené, alebo na vypoved z organizačných dôvodov, ktora znamená okrem iného aj vyplatenie odstupného?

mondolina
15. dec 2020

@macka174
Prepáč...ale ináč si sa dosť skoro zobudila. Prečo si si teda inú prácu neriešila skôr dopredu.
Lebo si sa spoliehala na nejakú dávku.
Držím palce.

macka174
autor
15. dec 2020

@fokuska takže nárok na pandemicky mám,prišiel mi papier z úradu.Mam pretože v tejto situácii nemám iný príjem a do zamestnania sa vrátiť nemôžem,pretože kôli pandemii sú podniky zatvorené!

mogaa
15. dec 2020

@macka174 tak na toto pozor...nemáš nárok aj na poberanie pandemického rodičáku a aj podpory.....pri pandemickom rodičáku to neskúmajú, ale akonáhle požiadaš o podporu, budeš musieť pandemický rodičovský vrátiť, lebo si ho poberala neoprávnene.....na pandemický rodičovksý máš nárok len ak nemáš iný príjem t.j. ani nárok na podporu....už tu o tom pár príspevkov bolo a kočky ho museli následne celý vracať.....

fokuska
15. dec 2020

@macka174 No na to pozor. Uz viacerym povedali, ze narok maju a potom ked si na urade dali veci dokopy, ze zena ma narok na podporu, tak museli pandemicky rodicak vratit (za niekolko mesiacov co ho pobrali neopravnene).

Ale naozaj ma uprimne zaujima co ti teraz vykazuje zamestnavatel v dochadzke - aku vylatu si dostala za november. Alebo len tak visis vo vzduchu, ved to aj zamestnavatel musi mat potom totalny bordel v celom uctovnictve.