Chodia rodinné prídavky na účet započítané v materskej?

anika44
14. júl 2013

Od narodenia nášho syna t.j. 14.04.2013 mi neprišli rodinné prídavky ( teda neviem či mi ich nezapočítali a neposlali spolu s príspevkom pri narodení?), tak neviem či to chodí spolu s materskou dokopy započítané alebo to príde mi zvlášť na účet? Žiadosť som si podala tak neviem kde je problém. Poradte

stanislavao
14. júl 2013

a ziadali ste o rodinne pridavky? chodi to spolu s materskou ci rodicovskym prispevkom.

janariso
14. júl 2013

mne chodi materska k 14-temu dnu v mesiaci a rodinne okolo 18-teho,cize osobitne.dufam,ze som pomohla.

slavka034
14. júl 2013

s materskou to určite nechodí kedže materskú dávku vypláca Sociálna poisťovňa a rodinné prídavky Úrad práce..Mohli ti ich poslať v príspevku pri narodení dieťaťa si rozpočítaj sumu ktorá ti došla na účet a budeš múdrejšia Rodinné prídavky chodia zarátané iba v rodičovskom príspevku

sana15
14. júl 2013

nam RP poslali spolu s prispevkom pri narodeni spatne za 2 mesiace. Je teda mozne,ze uz vam prisli spolu s prispevkom,alebo vam este len pridu a napr. aj za 3 meskajuce mesiace spolu.

nikusssik
14. júl 2013

mne tiež ešte neprišli, my sme sa narodili 11.3. o prídavky som žiadala, ale taká položka mi na účet nechodí. Neviem ako postupovať, či čakať, či sa ísť na to opýtať.

andrejka1978
14. júl 2013

ked vam neprisli pridavky do dvoch mesiacov od narodenia, co je max doba na to aby to spracovali vsade, treba okamzite zavolat na prislusny urad.do telefonu vam povedia,ci vobec ste tam zaregistrovane,ze sa narodilo babo a vy ste dali ziadost. oni to mohli kludne stratit alebo niekam zalozit. mne napriklad takto stratili ziadost o matersku......niet na co cakat.pridavky patria uz za mesiac,v ktorom sa dieta narodilo.