Child benefits a pobyt na Slovensku viac ako 8 týždňov

svetlanab
30. apr 2015

Ahojte,
poberam child benefits v UK.
Chystam sa cestovat s malym dietatom na Slovensko za ucelom vybavania cestovneho pasu pre dieta. Na Slovensku tento proces trva do 3 mesiacov. Ak cestujete mimo UK na viac ako 8 tyzdnov ste povinni to nahlasit na HMRC ( je na to formular na ich stranke ) . Mate niekto s tym skusenost ? Dufam len ze mi nezastavia child benefits ak sa vratim do 3 mesiacov. Rada by som pocula Vase skusenosti lebo viem ze vela matiek zijucich v UK vybavuje pas pre svoje dieta na Slovensku. Dakujem.

lubicakoscova
5. aug 2015

Mas partnera,ktory ostava v UK? Ja som z Irska,ale je to skoro to iste,nam dojde kazde 3mes.formular na vyplnenie-doktor,skola a prehlasenie,podpis.Ja chodim kazdu matersku domov,teraz som na tretej,partner vzdy vyplni papiere a odosle amne child benefit chodi normalne.

svetlanab
autor
6. aug 2015

Dakujem Lubica 👍🏻

manchester1987
6. aug 2015

@svetlanab nie sa vratis takze nie

svetlanab
autor
6. aug 2015

Poslala som na hrmc ten ich defaultovany mail resp som to len vyplnila , zaemailo ala ze budem mimo uk vac ako 8 tyzdnov. Zo sk sme sa vratili po 8 tyzdnoch lebo sa pas podarilo vybavit za 8 tyzdnov. Ziadna zmena v child be efits. Tak som len stresovala z nevedomosti.

manchester1987
6. aug 2015

@svetlanab sorry nevsimla som si datum kedy si to pisala.

silaviat
6. aug 2015

teoreticky by si to nahlasit mala a benefit ti pozastavia- prakticky to nik nerobi ..ja som teraz cele leto na sk a nikde som nic nehlasila .. ved sa vratim stale zijem tam a to kde travim volno ich nema co zaujimat .. inak ja som splnomocnila mamku ta mi vybavila rodny list- na ten som cakala mesiac a ked bol prisla som a pas spravila do 2 dni ...