Končí mi RD a nemám prácu a chcem byť osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, tak kde musím ísť aj na úrad práce či nie? A môžem to potom ukončiť v júni vtedy by som už mala mať prácu, a dieťa bude s babkou. Teraz dieťa nemám kde dať do školky mi ho nezobrali dakujem.
A zaevidovať sa na úrade práce? Čim tam je obmedzené vyplácanie dávky?
@hipuska by zbytočne musela chodiť na tie stretnutia, toto bude mať lepšie.
A máš nárok na podporu? Ak áno tak sa prihlas na Up, ono tie sedenia nie sú už tak ako bývali, teraz cez Coronu je to niekedy aj raz za 3 -4 mesiace
@dadulamamula áno, ale z podpory by mala aspoň 6 mesiacov dávku (ak má narok), RD nula. Či už to nie je? Ja sa pýtam, lebo som v obdobnej situácii
Dievčatá mne vyšla podpora presne vtedy ked som šla na matersku a vravela mi že spatne mi ju už nevyplatie neviete čo je natom pravdy??
@hipuska mohla by mať na podporu nárok, keby stratila príjem.. Po rd určite nie, a spätne ti ju nemajú dôvod vyplácať.
@dadulamamula jasne. mne keď po skončení RD skončí pracovný pomer (nezoberú má pre nadbytočnost) tak by som mala mať nárok, nie?
https://www.pravneprerodica.sk/podpora-po-mater...
Od tejto pani sú najlepšie články na vysvetlenie, záleží co bolo pred nástupom na rd /MD 🙂
Nie, musíš ísť na zdravotnú kde si poistená, tam sa zahlasiš ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov... Štát bude za ta platiť odvody, ale ty nedostaneš ani cent.