Chcem sa starať o dieťa do 6 rokov

20. jan 2022

Končí mi RD a nemám prácu a chcem byť osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, tak kde musím ísť aj na úrad práce či nie? A môžem to potom ukončiť v júni vtedy by som už mala mať prácu, a dieťa bude s babkou. Teraz dieťa nemám kde dať do školky mi ho nezobrali dakujem.

dadulamamula
20. jan 2022

Nie, musíš ísť na zdravotnú kde si poistená, tam sa zahlasiš ako matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov... Štát bude za ta platiť odvody, ale ty nedostaneš ani cent.

hipuska
20. jan 2022

A zaevidovať sa na úrade práce? Čim tam je obmedzené vyplácanie dávky?

dadulamamula
20. jan 2022

@hipuska by zbytočne musela chodiť na tie stretnutia, toto bude mať lepšie.

barbie1981
20. jan 2022

A máš nárok na podporu? Ak áno tak sa prihlas na Up, ono tie sedenia nie sú už tak ako bývali, teraz cez Coronu je to niekedy aj raz za 3 -4 mesiace

hipuska
21. jan 2022

@dadulamamula áno, ale z podpory by mala aspoň 6 mesiacov dávku (ak má narok), RD nula. Či už to nie je? Ja sa pýtam, lebo som v obdobnej situácii

autor
21. jan 2022

Dievčatá mne vyšla podpora presne vtedy ked som šla na matersku a vravela mi že spatne mi ju už nevyplatie neviete čo je natom pravdy??

dadulamamula
21. jan 2022

@hipuska mohla by mať na podporu nárok, keby stratila príjem.. Po rd určite nie, a spätne ti ju nemajú dôvod vyplácať.

hipuska
21. jan 2022

@dadulamamula jasne. mne keď po skončení RD skončí pracovný pomer (nezoberú má pre nadbytočnost) tak by som mala mať nárok, nie?

dadulamamula
22. jan 2022

Máš toľko poistného, aby si mala na to nárok? Ešte vám tu pošlem jeden link kde si to môžeš pozrieť celé, ale smaozrjetme že, najlepšie ti povedia na urade

dadulamamula
22. jan 2022

https://www.pravneprerodica.sk/podpora-po-mater...

Od tejto pani sú najlepšie články na vysvetlenie, záleží co bolo pred nástupom na rd /MD 🙂