Vie mi niekto poradit? od 24.7.2013 som na materskej doktor mi normalne ukoncil PN a vypisal mi ziadost o materske od 24.7.2013. Isla som na pobocku soc.poistovne a tam mi pani dala este aj nejake cestne prehlasenie a ze ho mam spolu s ukoncenou pnkou a ziadostou o materske zaslat na centralu soc.poistovne do BA. Nvte mi poradit ako ho vypisat a ci vypisovat vsetky kolonky?
Este sa chcem spytat ci je mozne dostavat matersku od spolocnosti ,v ktorej som bola popri TPP zamestnana aj na dohodu ( pracovala som v banke na TPP od 15.6.2012do 15.6.2013 ,ale od konca fjanuara som bola na rizikovom - PNka a ukoncili so mnou prac.pomer. Avsak v tom istom case a aj doteraz som stale vedena v DSS spravc.spol.zamestnana na dohodu. Pani na socialnom mi povedala ze by som si mohla uplatnit narok na 2.matersku kedze aj DSSka mi vyplacala provizie avsak neboli pravidelne. Neviem co spravit. Nechcem aby ma potom niekto v buducnosti nahanal ze som neopravnene poberala zaroven 2 materske davky.Poradte prosim.
Predpokladám, že DSS ti nebude vyplácať materskú, pretože si brala provízie, ktoré už boli zdanené. Tým pádom si z týchto peňazí nerobila odvody do sociálky. Ani oni.
Divne..ja som prešla z PN kvôli rizikovke na MD 21.7.,odniesla som papier od lekárky o ukončení PN a pýtala som sa pani v soc.pois.,co ďalej...tak vraj uz nic. Automaticky prechádzam na matersku, príde mi len papier o tom a hotovo. Žiadne čestné prehlasenie ani nic som nemusela podpisovať.