Čerpanie rodičovského príspevku a súčasné čerpanie dovolenky v práci, je to možné poberať naraz?

denca2d
7. okt 2019

Vie mi niekto poradit ako to funguje prosim?ked som sa po skonceni materskej prihlasila na urad prace o poberanie rodicovskeho prispevku, mozem si v praci cerpat dovolenku?dakujem

luliu
7. okt 2019

@denca2d áno môžeš, ale to musíš nastúpiť do práce

veronikaszabova
7. okt 2019

@denca2d dovod cerpania dovolenky, ked si na RD??

denca2d
autor
7. okt 2019

@veronikaszabova peniaze navyse

denca2d
autor
7. okt 2019

@luliu a to sa neberie ako nastup do prace🙂 myslela som ze hej..takze nepovazuje sa to tak?

veronikaszabova
7. okt 2019

@denca2d musis ukoncit RD, oznamit zamestnavatelovi, ze sa vracias ku dnu xxxx a cerpat dovolenku.

denca2d
autor
7. okt 2019

@veronikaszabova lebo RD mozem cerpat do 3 rokov dietata aj keby som nastupila do prace, tak som chcela vediet ci sa to neda aj takto spravit

veronikaszabova
7. okt 2019

@denca2d cerpas RP, nie RD

luliu
7. okt 2019

@denca2d normálne nastúpis do prace a budeš čerpať dovolenku a zároveň poberať RP

denca2d
autor
7. okt 2019

@luliu tomu rozumiem, mna zaujimalo, ci mozem zostat nadalej doma a pocas toho vycerpat tu dovolenku nakolko jej mam vela

cica8
7. okt 2019

@denca2d mne v januári skončila materská, prešla som na rodičovský a hneď čerpala popritom aj dovolenku.

luliu
7. okt 2019

@denca2d áno mozes

veronikaszabova
7. okt 2019

@denca2d sak ked budes cerpat dovolenku, jasne ze budes doma. Kde by si bola, v praci??

zuzka318
7. okt 2019

@denca2d ja som po materskej tiez poberala sucasne RP aj dovolenku v praci. Bez problemov.

denca2d
autor
7. okt 2019

@veronikaszabova no myslela som to tak ze nenastupim do prace

denca2d
autor
7. okt 2019

@zuzka318 dakujem konecne ma niekto pochopil

denca2d
autor
7. okt 2019

@cica8
@luliu dakujem🤗

luliu
7. okt 2019

@denca2d do prace musíš nastúpiť ak chceš čerpať dovolenku. Na papieri....

draik
7. okt 2019

@denca2d
Musíte prerušiť/ukončiť RD, formálne nastúpiť do práce a po súhlase zamestnávateľa môžte čerpať dovolenku. Čiže stávate sa riadnym zamestnancom, môžte poberať aj RP, ale už nie ste chránená ako počas RD pred výpoveďou.

denca2d
autor
7. okt 2019

@draik takze ak to dobre chapem, je to o dohode na personalnom oddeleni?..ked si to kolegyna papierovo spravi dajme tomu ze od 10.10 nastupujem na dovolenku a zaroven sa 10.10 prihlasujem na poberanie RP a po skonceni dovolenky si ona zasa poznaci ze som na RD tak to bude v poriadku takto?

draik
7. okt 2019

@denca2d
Ukončenie RD sa má oznámiť mesiac vopred, dtto potrebujete súhlas na čerpanie dovolenky.

denca2d
autor
8. okt 2019

@draik dobre a este takyto model ak mozem..12.8 mi skoncila materska, so zanestnavatelom som sa dohodla na cerpani dovolenky do 20.9, od 13.8 mam prideleny RP..na RD teda len nastupim po vycerpani dovolenky 21.9??toto je moja situacia...

draik
8. okt 2019

@denca2d
Aj nástup na RD je potrebné oznámiť zamestnávateľovi vopred, pretože on nahlasuje zmeny stavu zamestnanca.

denca2d
autor
8. okt 2019

@draik
@luliu
@zuzka318
@veronikaszabova
@cica8 dakujem kocky, uz to mam vybavene vsetko