Ahojte,
chcela by som sa spytat, ci je nejaky rozdiel v cerpani dovolenky, ktora sa mi pocas MD a RD nazbierala s tym, ze po RD bude ukoncenie prac. pomeru. Rada by som totiz prac. pomer "potiahla" k 31.10 a k tomuto datumu ako vypoved, ale RD mi konci 24.10.2018. Zamestnavatel sa vyjadril, ze nema problem cerpat par dni dovolenky po RD. Ci to ma nejaky vplyv potom na vysku podpory na Urade prace. Dakujem.
@marjuk dovolenka sa kráti , preto je najlepšie si ešte D si vybrať pred nástupom na RD ale keď zavoláš na personálne oni ti povedia koľko ti ostáva a podľa toho sa zariadis.
@zvedavabuduca dovolenka sa sice krati, ale je jedno, kedy si ju vycerpas. ked raz na nu ziskas narok...
@zvedavabuduca Nemas pravdu,nie je to najlepsie. Nakolko ak by si vycerpala dovolenku pred RD tak teraz si nema ako zariadit max.vysku podpory. Dovolenka,ktora jej vznikla pocas MD sa uz pocas RD nekrati. T.j.ak po MD mala narok napr.na 20dni dovolenky tak ich ma stale aj po RD
@evittam Ahoj prosim ta mozes mi poradit?V marci 2019 mi konci rodicovska.Predtym som 5 rokov pracovala na dobu nneurcitu-platene minimalne odvody.Budem mat narok na podporu v nezamestnanosti ked sa nahlasim na urad potom?V akej vyske cca?Uz som chcela ist na urad sa pytat len mi ochorela mala.Dakujem
@zvedavabuduca ja už som na RD s druhým dieťaťom a končí mi 29.12 takže už mi treba ísť do práce..
@majinka81 A prečo by si ju neriesila?! Su to tvoje peniaze. Citaj riadne co pisem, keď urobíš ako som pisala budeš mat podporu 900Eur/mesiac,ked nie tak velke .....
Prepac, ale prečo si taka hlupa a chces sa nechat pripravit o peniaze? Slaba účtovníčka?! To je co? Hadam vie dat dokopy mzdy a ake otravovat?! Ma si robit svoju robotu
@majinka81 To, ze si hlupa som myslela na to,ze sa chces nechat pripravit o vlastné peniaze lebo nechceš otravovat účtovnícku. Ako si si mohla vycerpat dovolenku,ktora ti patri pocas MD pred MD?! Ano je to možné. Mas napr.10dni dovolenky, pri minimalnej mzde dovol.priemer nech je 24Eur/den. Vycerpes 2dni dovolenky, 8 preplatia:
2*24=48
8*24=192.
Hruba mzda=240/2*50%=denny VZ pre podporu=60Eur.
Max.VZ je 59,96Eur.
@evittam ahoj rozumiem ti.Len viem ze budu mat problem s preplatenim-aj ked mam na to narok.Vies sukromnik poznam ho takze viem co ma caka.S tymto mali problem vzdy.Pretoze dovolenku plati zamestnavatel.No ale podporu vyplaca socialka cize co ma zaujima je mozu mi to urobit kvoli podpore a dovolenku realne nevyplatit?Da sa to?S tymto problem mat nebudu.
@majinka81 Co sa nerobí?! Nedodržiava sa ZP?! Tak na to by som sa pozrela keby ma chcel niekto okradnúť a pripravit o moje peniaze! Prepac ale ty si ukazkovy príklad toho ako sa dnes ludia nechávajú od.bavat a este držia usta,bohuzial. Fakt bez urazky-som len uprimna. Kedy ti konci RD? Kedy ma dieta 3roky?
@kefrinky To by aj mňa zaujímalo..Mne končí RD 29.12.2018 a teda neviem koľko mám nevyčerpanej dovolenky. Chcela by som dať výpoveď dohodou, lebo sa nechcem vrátiť do pôvodnej práce, chcem si hľadať novú...