Čas medzi rodičovskou a materskou

16. jún 2021

Ahojte, keďže zatiaľ nikto o mojom tehu nevie, píšem anonym. Mám však na vás otázku ktorú potrebujem zodpovedať ♥️
Som na TPP stále na dobu neurčitú a som tehu podľa všetkého. RD mi končí koncom augusta a nástup na MD mám až koncom novembra. Rátam že tam mám aj 40 dní dovolenky... Moja otázka. Mám vyčerpať celú dovolenku alebo iba pár dní a potom pn? Čo bude výhodnejšie? Ak toto tehu dojdem do konca a budem nastupovať do práce neskôr budem mať ďalšiu dovolenku? Pravdepodobne tam nebudem už môcť nastúpiť keďže pracovná doba, tak by som chcela potom si dať aj dovolenku preplatiť ako tu radíte nech mám aspoň podporu. Snáď som to napísala zrozumiteľne a budete mi vedieť poradiť. Ďakujem

lucka_ke
16. jún 2021

ešte budeš mať dovolenku za obdobie materskej dovolenky, za obdobie rodičovskej nevzniká nárok
ak ťa PN neobmedzuje tak radšej PN a dovolenku šetri po skončení RD, buď ju potom vyčerpáš alebo ti ju preplatia ak ukončíš PP

autor
16. jún 2021

@lucka_ke no práveže ono by mi asi dosť narušila život lebo starší do škôlky a nemyslím že by hneď bol na celý deň 🙄 tak teraz rozmýšľam že ako či si vyberiem pol dovolenky alebo ako ..snáď nebude tým pádom nižšia MD