Čakanie na rozhodnutie o predĺženej rodičovskej

semina
9. okt 2013

Prosim o kazdu radu 1.10 som poziadala o predlzený rodicovsky prispevok zo zdravotnych dovodov... 28.10 bude mat dcerka 3 roky... som zamestnana a ak mi do 28.10 nepride rozhodnutie treba zrejme nastupit do práce alebo ako ste to riesili vy???? Kedy sa treba ozvat zamestnavatoli ??? Treba im to oznamit vopred alebo ako to chodi ... Prosim Vas o kazdu radu ... VOPRED DAKUJEM

majka1122
9. okt 2013

ahoj ja som požiadala teraz a mne končí 1.12.,ale do práce to mám nahlásiť najneskor 1 mesiac pred tým než mám nastúpiť ,tak mi povedala tá pani na úrade práce

gudulo
9. okt 2013

Ahojte, ja som to riesila minuly rok v juni. Des ☹ ak to este funguje tak ako vtedy tak sa obrnte trpezlivostou. Koncom maja som podala ziadost kedze mi 23.6. koncila rodicovska. Na urade mi pracovnicka povedala, ze oni to posudzuju az ked dieta ma 3 roky !!!!! Tak som sa jej opytala, ci mi bude urad strazit malu kedze do skolky ju nevezmu. Riesila som to tak, ze som do prace niesla ziadost o predlzenie rodicovskej s tym, ze papiere donesiem az po schvaleni uradom. Nastastie mi v praci vysli v ustrety a rieisili to na "cestne slovo" a bola som s malou a potom som im v juli!!!!!! niesla papiere (posudkova mala samozrejme este medzitym vela prace a dovolenku 😠 )

zara13
9. okt 2013

@semina Ahoj, v prvom rade sa cim skor ozvi zamestnvatelovi, podla zakona mu mas dat vediet minimalne mesiac pred, idealne aj skor. Ak nedas vedeit, zamestnavatel bude cakat ze sa riadne vratis k uvedenemu datumu.
Z mojej skusenosti - rozhodnutie o predlzeni RD trvalo vyse dvoch mesiacov, posudkovy ziadal dolozit dalsie dokumenty, dalsie vysetrenia atd. Mali sme moznost poskytnut neplatene volna na cas kym sa to doriesi, ale nie kazdy zamestnavatel musi byt taky ustretovy.
Ak do prace nenastupis riskujes vypoved pre absencie, teda neplnenie pracovnych uloh (a to bez akejkolvek kompenzacie).

Pre ostatne dievcata, ak ste v podobnej situacii, alebo cokolvek - komunikovat so zamestnavatelom, informovat - to je zaklad. vzdy vam tak skor vyjde v ustrety ak vie co sa deje, a preco napr. nemozete prist teraz spat, ako ked to oznamite posledny den. Zamestnavatel predsa potrebuje planovat pracovne sily, vediet, kedy s kym moze ratat - tak sa potom necudujte ze skoncite na urade prace.
takze rychlo napravit, idealne sa stretnut bud so sefom alebo s niekym z personalneho.

davido
10. okt 2013

ahoj ja som túto situáciu riešila pred rokom ,žiadosť som si poslala v predstihu a keď uplynula lehota 30 dní a nič mi neprišlo tak som si to doslova vytelefonovala na úpsvr ,lebo 10.11.2013 mi končila RD a rozhodnutie žiadne tak som si zisťovala čo sa stalo ,no a moja žiadosť bola vybavená len ju nemali podpísanú od riaditeľky tak mi ju neposlali "neviem či čakali že sa podpíše sama" 😠 až po mojich telefonátoch sa rozhýbali /to som si volala aj na posudkové /dokonca som si pre ňu aj sama šla lebo to bolo v deň končenia RD a hneď som rozhodnutie zaniesla do práce ,takže všetko som stihla len tak tak.Samozrejme v práci som dala vedieť skôr že riešim predĺženú RD aby boli informovaný že nenastúpim .Veľa štastia a hlavne pevné nervy 🙂 🙂

semina
autor
10. okt 2013

Baby velmi pekne dakujem , uz som vovlala so sefkou tak v stredu sa pojdeme dohodnut co a ako... 🙂 Mna najviac rozculuje ten postoj tych posudkovych lekarov... hlavne ze oni maju cas na vsetko a maju na to 30 dni... : 😠