Čakám dvojičky - ako je to s materskou a prídavkami?

31. okt 2019

Ahoj baby , potrebovala by som od vas radu cakam dvojicky a chcela by som vediet ak oto je s materskou a prispevkami ked su dve deti nasla wom nieco take ze materka moze byt davana viac mesiacov ako klasicky ? Alebo poradte ako viem vybavit co najviac prispevkov . Vdaka za kazdu radu 😉

nikolieta9
31. okt 2019

Najprv materska a potom RD, nemozes mat dva naraz 🙂

ivkazba
31. okt 2019

Načo máš nárok:
- jednorázový príspevok pri narodení tzv. kočíkovné - je vo výške 829 eur, pri dvojičkách je to 905 eur - žiadaš o to keď sa deti dožijú 28 dní

- materský príspevok - dostávaš ju od odchodu na MD 34 týždňov, výška závisí výlučne od tvojho príjmu, nie od toho, či čakáš jedno alebo 4 deti - dlhšie ju dostávajú o 3 mesiace iba osamelé matky (nie slobodné, osamelá znamená že žije v domácnosti sama s deťmi, t.j. bez partnera, bez rodičov)

- rodičovský príspevok - dostávaš po skončení MP až do dovŕšenia 3 rokov detí, dĺžka opäť nezávisí od toho či máš jedno alebo 4 deti, výška od januára bude 370 eur (ak si mala nárok aj na MD) alebo 270 (ak si nárok na MD nemala), pri dvojičkách sa zvyšuje o 25%

- prídavky na deti - dostávaš mesačne, na 1 dieťa je výška 24 eur, ak nebudeš ty resp. partner žiadať o daňový bonus, môžeš dostať ešte príspevok k prídavku vo výške 11 eur na jedno dieťa

- navyše ak partner pracuje, môže si mesačne uplatnovať daňový bonus na deti

Neviem, ako viac príspevok by si chcela dostať, nárok máš ako všetky ostatné ženy, to že čakáš dvojičky ti nedáva možnosti vybaviť niečo navyše.

veronikaszabova
31. okt 2019

@ivkazba 43 tyzdnov materska.
Pri osamelej matke o 3t viacej

janulka257
31. okt 2019

Materská trvá dlhšie, ale jej výška sa pri dvojičkách nemení. Po novom roku by mali stúpnuť príspevky, s rodicakom to je pri dvojičkách okolo 500 e. Ja som teraz na materskej s dvojičkami, potom manžel chce ísť s jednou na materskú (môže na pol roka), s druhou budem zatim ja na rodicaku a potom opačne. Inak pridaj sa do skupiny dvojčatá a viacerčatá

ivkazba
31. okt 2019

@veronikaszabova áno, toto mi uniklo, vďaka za doplnenie, v každom prípade práve v tom linku ktorý si posielala, je všetko úplne jednoducho a prehľadne popísané, ale poznám osobu, ktorej som ten link poslala a aj tak nepochopila, takže sa nečudujem, že sa tu objavujú otázky, ktoré si zodpovieš na gugli za pár minút.

lula313
31. okt 2019

@ivkazba aj to kocikovne by mala dostat údajne 2x, aspoň tak to tvrdili Maminy dvojičiek.
@janulka257 možno potvrdis, alebo vyvrátia, koľko si dostala kocikovne pri dvojkach

autor
31. okt 2019

@veronikaszabova ano videla som tento clanok aj video vdaka napisala som sem tuto otazku ci mi nevie poradit niektora matka ktora uz ma dvojicky citat na googli viem aj ja

elena_c
31. okt 2019

@lula313 kocikovne pri dvojickach je 1800€, mám dvojičky vo februári narodené, takže aktuálne info 😊

autor
31. okt 2019

@janulka257 dakujem za radu 😉

veronikaszabova
31. okt 2019

Tak ked vies citas na googli, zistis tam to iste, co ti napisu aj druhe mamicky.

lula313
31. okt 2019

@elena_c veď tak by to aj malo byt, nemala by byt mamina potrestaná za to, že sa jej deticky narodili v jednom čase😊

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
31. okt 2019

@lula313 Ano prispevok pri narodeni je na obe deti cize x2

fokuska
31. okt 2019

Pre anonym: Ved mamicky, co maju dvojicky ti tu mozu napisat len to co najdes aj na googli. nedaju ti ziadne ine rady, tipya info o nejakych "tajnych" prispevkoch.
Pytas s ana rady ako vybavit "co najviac prispevkov" - neda sa vybavit co najviac, kazdy dostane len to, na co ma narok, nijak inak nevybavis viac.

autor
31. okt 2019

@fokuska ked vas to tak rozculuje nejaka taka otezka tak ju jednoducho ignorujte a nie odpisujete nezmyselne komentare . Vdaka

fokuska
31. okt 2019

Pre anonym: ? Preco si myslis, ze ma nieco rozculuje? Odpovedam na tvoju otazku. Moj komentar ma zmysel.