Ahojte,
Moj pracovny pomer konci na konci marca, pracujem vo firme uz niekolko rokov.
Chcela by som si potvrdit, ze ak by som nahodou vramci marca otehotnela - ale menstruacia by sa nedostavila az v aprili, budem spadat do ochrannej lehoty? Ak sa tehotenstvo rata od poslednej menstruacie, kt. by mala byt asi za tyzden, nebude s tym potom problem, ak by som isla na UP od 1.4. a zistila tehotenstvo az o tyzden dva neskor? Budem mat narok na materske? Dakujem vopred za rady.
@veronikaszabova Malo by to vyjst, podla tohto vypoctu, dakujem. Idealne by bolo, aby som uz tento cyklus MS nedostala 🙂 neviem totiz, ci pojdem od aprila no novej prace, alebo na UP/prip. PN. Nastupovat do novej prace tehotna, ak by sa podarilo, no neviem...
@veronikaszabova este mi tak napadlo - prosim ta ak vies odpoved na moju otazku: Dajme tomu, ze pojdem den pred skoncenim pracovnej zmluvy na PN-ku (mam na to dovody), budem nemocensky poistena v priebehu nadchadzajucej PN? Alebo len ten jeden den kym som zamestnana? Ak by to nemocenske poistenie trvalo - teoreticky keby som otehotnela v maji, juni a pod. - mam sancu dostat matersku? :( Dakujem krasne, k tomuto sa neviem nikde dopatrat. Nechcem zneuzivat socialny system, ale mam odrobene roky rokuce a platim brutalne odvody... chcem len to, co mi patri.
Musis do 8 mesiacov od ukoncenia PP ist na MD.
A nemozes ist 8t pred datumom porodu, ale 6t.
Ci ti to bude sediet, zistis, az ked otehotnies.