Ahojte, chcela by som sa Vas opytat , ako to je s rodicovskym prispevkom. Budem mat naň narok, ak som na rodicovskom prispevku uz skoro rok ? Ďakujem krasne za vase odpovede 🙂
poberala si ho s prvym dietatom? mala si vtedy narok? trva ti pracovny pomer?
Pracovny pomer mi uz skoncil, s prvym dietatom som poberala normalne tehotensky 🙂
@anet235 pytas sa na tehotenske? Ci rodicovsky?
V nadpise mas jedno, v texte druhe.
kedy ti skoncil pracovny pomer? alebo teda inak - na tehotenske musis k 13 tyzdnu tehotenstva splnat 270 dni nemocenskeho poistenia (pocitaju sa aj dni na rodicovskej ak pracovny pomer trva) a sucasne musis byt stale zamestnana alebo v ochrannej lehote (ze si otehotnela do 180 dni od ukoncenia pracovneho pomeru) - ak tieto dve veci nie su splnene narok na tehotenske nebude
Troška chaoticky podaná otázka. Zjavne sa ti troška pletú pojmy. Si na "rodičovskom príspevku?" Myslela si na rodičovskej dovolenke, áno? Čiže si bola na MD a teraz si na RD, áno? Si opat tehotná a zaujíma ta, či budeš mať nárok na tehotenské? Dôležité je, či máš aktuálne aktívny pracovný pomer. Ak PP skončil, tj nie si zamestnaná a nie si zjavne ani v ochrannej lehote, tak nie na tehotenské a materskú mat nárok nebudeš (no možno sa mýlim, neviem kedy ti skončil PP a v ktorom tt aktuálne si) a rodičák budeš poberať ten nižší. Pripadne môžeš poberať vyšší na prvé dieťa, kým dovŕši 3r a následne budeš mat nárok na nižší RD na mladšie dieťa do jeho 3r.
Tazko povedat, trva Ti pracovny pomer?