Ahojte mamičky ktoré sa rozumiete. Prosím vás , už dlhšie sa snažíme o druhé dieťa , žiaľ zatial sa nedarí. Pracu mam už 5 rokov , ale zmenila sa vedúca prevádzky a neda sa s ňou vydržať , je to jedna namyslena , arogantna žena! Dlhšie už rozmýšľam nad odchodom z prace...ale brzdi ma myšlienka , že ak odídem z práce a najdem si novu a nahodou sa zadarí babatko , znova v novej praci budem musiet odrobit 270dni? Aby som ziskala matersku?
Nie, máš mat 270 dni pred pôrodom. Bude sa ti rátať z nového zamestnania ak tam pdpracujes aspoň 90 dni
Nie. Tých 270 dní môžeš mať aj od troch zamestnávateľov, prípadne dobrovoľné nemocenské. Rátať materskú ti budú z nového zamestnania v prípade, že tam odrobíš aspoň 90 dní bez PN. Inak rátajú zo starého.
Baby ja som zamestnana od 03/2023 v novej robote, pred tym som robila rok u ineho zamestnavatela, termin porodu mam 23.01.2024. Matersku mi budu ratat z roku 2022 z predosleho zamestnania, alebo z tohto, kde robim teraz? Na matersku by som mala nastupit v polke decembra 2023, ak ratam 6tyzdnov pred porodom.
Dakujem za odpoved 🙂
@edi16 z nového
@ninka99865 ďakujem 🙂
Tých 270 dni sa nevzťahuje na jedného zamestnávateľa