Ahoj, chcem sa opýtať , dcéra má niečo vyše 2 rokov a zistila som ze som znovu tehotná.moja otázka je, poberala som materskú, (pp skončil) , teraz poberám vyšší rodičovský. Pri druhom dieťati budem mať nárok
uz len na ten nižší vsak? ..je možnosť žeby šiel muž na materskú , a potom po polroku ja na rodičovský ? Mala by som opäť ten väčší?
@veronikaszabova a môže chodiť do práce dalej? Ja by som bola s detmi doma..musela by som si hľadať prácu?
On - v case poberania MP - radsej doma, teraz nechcu schvalovat MP muzov, co pracuju.
v case poberania RP - moze normalne pracovat.
Ty - na zdr.poistovni sa zahlasis ako osoba starajuca sa o dieta do 6r (na starsie dieta) - do skolky vsak moze ist iba na 4h.
Ak si nepracovala počas materskej a rodicovskej a dieta stíhaš do 3 rokov veku staršie. Tak potom by to mal byť reťazový pôrod a mas nárok na materskú a potom vyšší rodičovský
Mam podobny pripad, rozdiel medzi detmi 3 roky a mesiac, tiez som si sem sla po radu na jesen.
Manzel poberal matersku na mensieho, ja som bola so starsim na zdravotnej vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, a starsi nesmel do skolky na viac ako 4 hodiny.
Ked skoncila materska manzelovi, prihlasil sa na rodicovsku na mladsieho a ja som sla do zdravotnej poistovni prehlasit starostlivost zo starsieho na mladsieho a tym moze byt starsi syn v skolke na cely den. Poradila mi to tu jedna maminka a aj pani na urade 😉
@ivka21 ved pise, ze jej PP skoncil. Cize ziadny retazovy.
Ked bude muz poberat MP, bude mat narok na vyssi RP. Ty len na 270€. Nech pobera on potom RP.