Ahojte, bola som na materskej so synom, potom som poberala zvýšený rodicovsky príspevok. Nasledne som nastúpila na 3 mesiace do prace, muž na matersku, ale Kvoli korone firma rušila oddelenie, tak ma prepustili s odstupným. Išla som na urad prace, zatiaľ manzel bol na materskej, potom prešiel na rodičovskú. Nasla som si prácu(som zamestnaná tyzden, ale muž dostal lepšiu ponuku a Keďže dieťa nevzali od septembra do skolky(nemá ešte 3 roky), chcem ist na rodicovsky naspat ja a muž do prace. Budem mat prosím zvýšený rodicovsky ako som mala po materskej, alebo budem mat ten nizsi, lebo ekonómka mi vravela, že je vyšší len vtedy, keď nastúpim po materskej na rodicovsky(mala som predtým nárok na matersku, poberala som už na dieťa zvýšený rodicovsky, aj mám splnenu podmienku viac ako 270 dni poistenia za posledné 2 roky). Dakujem
muž môže poberať vyšší rodičovský a súčasne pracovať, to nie je nijako obmedzené, ale môžeš ísť na RD aj ty, keďže si brala materskú dostaneš vyšší rodičovský
@lucka_ke Dakujem baby. Aj tak nemam kde nechat syna, ak by som mala platit sukromnu skolku, to môžem rovno zostať doma. A chcem, aby sa mi ten čas rátal aj do dochodku, takze si ho prehodím na seba. Dakujem
ano , lebo si s nim bola na materskej tak mas narok na vyssi rodicak do synovych 3 rokov.