Budem mať nárok na tehotenský príspevok?

17. jan 2022

Ahoj mamičky idem sa vás opýtať. Momentálne som na RD s dcérkou a čakáme ďalšie bábätko , som len na začiatku tehu. Zachytila som niečo o príspevku pre tehotné , budem mat nan nárok ? Dcerka ide mat o mesiac 3 roky ale požiadala som si o predĺženie RD kvôli zdravotnému stavu malej . Ďakujem za odpovede 🙂
Predtým som bola zamestnaná ale zamestnávateľ somnou samozrejme prerušil zmluvu po tehotenstve . Mala som odpracované cez 3 roky.

petamich
17. jan 2022

nie, narok na tehotensky prispevok rovnako ako na matersku aktualne nemas - nakolko nesplnas podmienku aktivneho nemocenskeho a ani 270 NP za posledne dva roky

autor
17. jan 2022

@petamich aha rozumiem , ďakujem 🙂

autor
17. jan 2022

@petamich a ešte sa chcem opýtať ale na pôrodné “ kocikovne” bude mat nárok. Či ? 🙂

petamich
17. jan 2022

ano, to ano 🙂 tam myslim nie su ziadne taketo podmienky

autor
17. jan 2022

@petamich ďakujem pekne za stručnú odpoved 😊😊

autor
17. jan 2022

@petamich a ešte sa chcem opýtať aby som mala
Celkovom v tom jasno, tie mamičky ktoré spĺňajú podmienky a poberajú tehotenský príspevok dostanú aj kocikovne ? 😊

petamich
17. jan 2022

ano, su to dve nezavisle davky resp. prispevky - prispevok po narodeni dietata (kocikovne) je jednorazova davka vyplacana UPSVaR a tehotenske rovnako ako matersku vyplaca Socialna poistovna a na priznanie tychto davok treba splnat viacere podmienky

loginexistuje
17. jan 2022

ak trval tvoj pracovny pomer tak mas narok na tehotensky prispevok kocikove a materske kedze tvoj PP netrva dostanes kocikove a nizsi RP po porode

alzbeta311
17. jan 2022

Ak budes mat matersku budes mat aj tehu prispevok od 13tt

autor
17. jan 2022

@alzbeta311 som na RD

autor
17. jan 2022

@loginexistuje rozumiem ďakujem 😊😊

alzbeta311
17. jan 2022

Nezamestnana?

vanda323
17. jan 2022

Ale si na RD a.pracovny pomer ti trvá? Alebo si nezamestnaná?

loginexistuje
17. jan 2022

kedy ti skoncil pracovny pomer daj presne datum a v ktorom si teraz tyzdni tehotenstva

autor
17. jan 2022

@vanda323 som na RD a pracovný pomer mi zrušili nieked y ked som bola tehotná

autor
17. jan 2022

@loginexistuje joj pracovný pomer mi zrušili ešte tuším v roku 2018 niekedy v decembri

autor
17. jan 2022

@loginexistuje a som len na úplnom začiatku 5 týždeň

loginexistuje
17. jan 2022

tak to uz nic potom to uz je davno skoda ze si neriesila pred otehotnenim

autor
17. jan 2022

@loginexistuje pred otehotnením keby som to riešila by mi to vyslo ?

loginexistuje
17. jan 2022

tak mohla si platit DNP alebo brigadu (aj par hodin len obnovit a nazvbierat dni NP a potom DNP z maxima ale je to bezpredmetne uz

autor
17. jan 2022

@loginexistuje aha rozumiem .. nevadí 😅 ďakujem aj tak 😅😊

katulienocka999
17. jan 2022

@loginexistuje zdravím, ja sa tak votriem z otázkou 😁 a ked som na začiatku tehotenstva, platila som si minulý rok 3 mesiace dobrovoľne poistenie a idem si teraz platiť dalej, budem si môcť po 270 dní spatne ziadat to tehotenske? Ci to je uz somarina? Ďakujem 😊 platim si, lebo mi ide hlavne o materskú a vyssi rodicak.. Az teraz mam info, ze existuje niečo ako tehotenske

loginexistuje
17. jan 2022

@katulienocka999 nie spatne sa neda skuma sa stav k dovrseniu 13 tt ak splnis podmienky neskor to uz nema vplyv na narok na davku

katulienocka999
17. jan 2022

@loginexistuje oki, dakujem 😊 tak hlavne l, aby ta materská a vyssi rodicak pekne vysli 😊

dejna_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz