Ahoj mamičky idem sa vás opýtať. Momentálne som na RD s dcérkou a čakáme ďalšie bábätko , som len na začiatku tehu. Zachytila som niečo o príspevku pre tehotné , budem mat nan nárok ? Dcerka ide mat o mesiac 3 roky ale požiadala som si o predĺženie RD kvôli zdravotnému stavu malej . Ďakujem za odpovede 🙂
Predtým som bola zamestnaná ale zamestnávateľ somnou samozrejme prerušil zmluvu po tehotenstve . Mala som odpracované cez 3 roky.
@petamich aha rozumiem , ďakujem 🙂
@petamich a ešte sa chcem opýtať ale na pôrodné “ kocikovne” bude mat nárok. Či ? 🙂
ano, to ano 🙂 tam myslim nie su ziadne taketo podmienky
@petamich ďakujem pekne za stručnú odpoved 😊😊
@petamich a ešte sa chcem opýtať aby som mala
Celkovom v tom jasno, tie mamičky ktoré spĺňajú podmienky a poberajú tehotenský príspevok dostanú aj kocikovne ? 😊
ano, su to dve nezavisle davky resp. prispevky - prispevok po narodeni dietata (kocikovne) je jednorazova davka vyplacana UPSVaR a tehotenske rovnako ako matersku vyplaca Socialna poistovna a na priznanie tychto davok treba splnat viacere podmienky
ak trval tvoj pracovny pomer tak mas narok na tehotensky prispevok kocikove a materske kedze tvoj PP netrva dostanes kocikove a nizsi RP po porode
Ak budes mat matersku budes mat aj tehu prispevok od 13tt
@alzbeta311 som na RD
@loginexistuje rozumiem ďakujem 😊😊
Nezamestnana?
Ale si na RD a.pracovny pomer ti trvá? Alebo si nezamestnaná?
kedy ti skoncil pracovny pomer daj presne datum a v ktorom si teraz tyzdni tehotenstva
@vanda323 som na RD a pracovný pomer mi zrušili nieked y ked som bola tehotná
@loginexistuje joj pracovný pomer mi zrušili ešte tuším v roku 2018 niekedy v decembri
@loginexistuje a som len na úplnom začiatku 5 týždeň
tak to uz nic potom to uz je davno skoda ze si neriesila pred otehotnenim
@loginexistuje pred otehotnením keby som to riešila by mi to vyslo ?
tak mohla si platit DNP alebo brigadu (aj par hodin len obnovit a nazvbierat dni NP a potom DNP z maxima ale je to bezpredmetne uz
@loginexistuje aha rozumiem .. nevadí 😅 ďakujem aj tak 😅😊
@loginexistuje zdravím, ja sa tak votriem z otázkou 😁 a ked som na začiatku tehotenstva, platila som si minulý rok 3 mesiace dobrovoľne poistenie a idem si teraz platiť dalej, budem si môcť po 270 dní spatne ziadat to tehotenske? Ci to je uz somarina? Ďakujem 😊 platim si, lebo mi ide hlavne o materskú a vyssi rodicak.. Az teraz mam info, ze existuje niečo ako tehotenske
@katulienocka999 nie spatne sa neda skuma sa stav k dovrseniu 13 tt ak splnis podmienky neskor to uz nema vplyv na narok na davku
@loginexistuje oki, dakujem 😊 tak hlavne l, aby ta materská a vyssi rodicak pekne vysli 😊
nie, narok na tehotensky prispevok rovnako ako na matersku aktualne nemas - nakolko nesplnas podmienku aktivneho nemocenskeho a ani 270 NP za posledne dva roky