Ahojte babenky. Chcela by som sa s vami poradiť.Maly ide od septembra do škôlky 3r.Ja mám nastúpiť do práce po materskej.Chceli by sme ďalšie dieťa,ale s tým aby som nenastúpila so práce,ale išla dajme tomu od septembra ako malý by nastúpil do škôlky ja na PN. Pretože sťahovať do svojho sa budeme až na budúci rok v jari.a chceli by sme.so svojho. Myslíte si že budem mať nárok na materskú podľa platu alebo už budem mať len základ keď mam odpracované roky, ale bola by som Pn?
@20mysicka12 pokiaľ porodíš do 3rokov dieťaťa tak ide o reťazovú materskú, čiže plat by nemal byť nižší ako pri prvem materskej, pokiaľ nastúpiš po skončení RDna PN, tak pat pravdepodobný čiže to čo máš na zmluve, bez príplatkov
@20mysicka12 ahoj ja riešim toto iste 🙂 mala bude mať v júni 3roky a chceme druhe baby...ja to asi budem.tak robiť že niekedy v marci ak.sa podarí otehotnieť po skončení RS nastúpim do práce, oznámim že som tehotná aby nevyhodili, odrobim pár dní a dám sa na PN, zevraj tak budem mat tak.isto narok na materskú🙂