Budem mať nárok na mateskú?

20mysicka12
15. jan 2022

Ahojte babenky. Chcela by som sa s vami poradiť.Maly ide od septembra do škôlky 3r.Ja mám nastúpiť do práce po materskej.Chceli by sme ďalšie dieťa,ale s tým aby som nenastúpila so práce,ale išla dajme tomu od septembra ako malý by nastúpil do škôlky ja na PN. Pretože sťahovať do svojho sa budeme až na budúci rok v jari.a chceli by sme.so svojho. Myslíte si že budem mať nárok na materskú podľa platu alebo už budem mať len základ keď mam odpracované roky, ale bola by som Pn?

fridi96
15. jan 2022

@20mysicka12 ahoj ja riešim toto iste 🙂 mala bude mať v júni 3roky a chceme druhe baby...ja to asi budem.tak robiť že niekedy v marci ak.sa podarí otehotnieť po skončení RS nastúpim do práce, oznámim že som tehotná aby nevyhodili, odrobim pár dní a dám sa na PN, zevraj tak budem mat tak.isto narok na materskú🙂

mogaa
16. jan 2022

@20mysicka12 pokiaľ porodíš do 3rokov dieťaťa tak ide o reťazovú materskú, čiže plat by nemal byť nižší ako pri prvem materskej, pokiaľ nastúpiš po skončení RDna PN, tak pat pravdepodobný čiže to čo máš na zmluve, bez príplatkov