Budem mať nárok na materskú za týchto podmienok?

4. nov 2022

Zienky stala sa mi taka vec, ze som na podpore v nezamestnanosti po 15 odrobenych rokoch a neuspesnych pokusoch otehotnenia. Podla vsetko som ostala tehotna ked som 3 mes na urade. Citala som ze po novom od 1.6 ak zena otehotnie pocas 6 mes po skonceni prac.pomeru ma narok na matersku. Avsak! Ja som zacala robit tento mesiac na dohodu, cca 200€/brutto. Prosim pekne ze budem mat narok na matersku z toho platu zo zamestnania a nie z dohody? Dakujem ak mi niekto vie poradit.

jajanka31
4. nov 2022

Kedy nastupujes na materskú ? ako dlho si na dohode? Kedy ti presne skončil PP.. je tam veľa detailov co nevieme...

petamich
4. nov 2022

plati zamestnavatel za teba nemocenske poistenie (z tej dohody) ak ano, tak ak sa nemylim, tak ak u neho odrobis min. 90 dni bez OCR a PN tak sa ti bude materska pocitat z tohto zamestnania ale nie som uplne odbornik, snad sa vyjadria kocky, co v takychto temach zvyknu radit

autor
4. nov 2022

@jajanka31 prac.pomer som ukoncila k 15.07 - plat 1800€/ brutto posledne roky, na dohode som od 01.10.22, posledna ms bola 06.10.22.. test som dnes robila a pozitivny.

jajanka31
4. nov 2022

Napíš mi spravu

54tinka54
4. nov 2022

Ja by som asi na tvojom mieste ukončila dohodu tak aby si nemala odrobených 90 dní. Ak ich budeš mať, tak ti podporu vyrátajú z nej a to by bola škoda.

mogaa
5. nov 2022

nesmieš mať u nového zamestnávateľa viac ako 90dní, inak sa ti bude rátať materská z toho zamestnania....je jedno že je tam príjem 200 alebo 2000 eur...ak prekročíš 90dní, ide to odtiaľ....