Zienky stala sa mi taka vec, ze som na podpore v nezamestnanosti po 15 odrobenych rokoch a neuspesnych pokusoch otehotnenia. Podla vsetko som ostala tehotna ked som 3 mes na urade. Citala som ze po novom od 1.6 ak zena otehotnie pocas 6 mes po skonceni prac.pomeru ma narok na matersku. Avsak! Ja som zacala robit tento mesiac na dohodu, cca 200€/brutto. Prosim pekne ze budem mat narok na matersku z toho platu zo zamestnania a nie z dohody? Dakujem ak mi niekto vie poradit.
plati zamestnavatel za teba nemocenske poistenie (z tej dohody) ak ano, tak ak sa nemylim, tak ak u neho odrobis min. 90 dni bez OCR a PN tak sa ti bude materska pocitat z tohto zamestnania ale nie som uplne odbornik, snad sa vyjadria kocky, co v takychto temach zvyknu radit
@jajanka31 prac.pomer som ukoncila k 15.07 - plat 1800€/ brutto posledne roky, na dohode som od 01.10.22, posledna ms bola 06.10.22.. test som dnes robila a pozitivny.
Napíš mi spravu
Ja by som asi na tvojom mieste ukončila dohodu tak aby si nemala odrobených 90 dní. Ak ich budeš mať, tak ti podporu vyrátajú z nej a to by bola škoda.
nesmieš mať u nového zamestnávateľa viac ako 90dní, inak sa ti bude rátať materská z toho zamestnania....je jedno že je tam príjem 200 alebo 2000 eur...ak prekročíš 90dní, ide to odtiaľ....
Kedy nastupujes na materskú ? ako dlho si na dohode? Kedy ti presne skončil PP.. je tam veľa detailov co nevieme...