Ahojte..precitala som si už niekoľko príspevkov ohľadom reťazového pôrodu a som z toho jeleň ..nakoľko sa aj veci s vládou každú chvíľu menia, rada by som sa vás opýtala ako to skutočne aktuálne je .
Takze mám jedno dieťa . V juny 2021 bude mať 3 roky . Poberala som matersku nakoľko som bola zamestnaná pred tehotenstvom . Pred odchodom na matersku som bola PN. Čiže zaujíma má či, keď chcem ešte poberať matersku,musím to stihnúť aj s narodením ďalšieho bábätka do max júna 2021 keď bude mat moje prvé dieťa 3 roky a tak budem mat nárok aj na matersku opäť ? Pripadne dá sa to nejako posunúť a ,,obísť” aby som mohla poberať matersku aj troska neskôr ako je stihnúť narodenie ďalšieho dieťaťa do júna 2021? .dakujem a dúfam že som to pochopiteľne napísala 🙏😅
@zuzanka66 v prvom rade ti musí stále trvať PP....reťazová materská je, ak porodíš druhé (ďaľšie) dieťa do 3rokov dieťaťa s ktorým si na RD - to sa obísť nedá....ak ale budeš na konci RD tehotná, môžeš pred koncom rodičovskej nahlásiť návrat do práce a aj oznámiť že si tehotná a pôjdeš na do pôrodu pôjdeš na PN....vtedy máš materskú z predpokladaného príjmu....základ je že ti musí trvať PP.
@mogaa jasne chápem ale ak napríklad dieta bude mat 3 roky v juny 2021 a ja ostanem tehotná napríklad v marci 2021, môžem sa odhlásiť z rodičovského a ist do práce na pár dni kvázi a potom na PN ? Tým pádom že preruším akokeby tu dobu nepotrebujem opäť odrobiť tých 200.. dni na to aby som dostávala opäť matersku ?
@zuzanka66 jasne, ty nemusíš nanovo odrobiť 270dní.....predtým ako bude mať 3roky jednoducho mesiac pred pošleš doklad že si tehotná a nastupuješ do práce od toho dátumu kedy skončí RD ale že hneď ideš na PN........tam ide o to aby ťa zamestnávateľ k tomu dátumu prihlásil do SP a ZP a hned môžeš ísť na PN
@zuzanka66 pracovný pomet Ti trvá?