Budem mať nárok na materskú, keď spadám do ochrannej lehoty?

boglarkaszabova
6. apr 2018

Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať či by ste mi niektorá vedela poradiť ohľadom materskej. PP mam ukonceny od 14.decembra 2017 na Pn som od 6.novembra a stale trva. Som vypisana na 5.10.2018 keby som nastupila na matersku v 32.tt (8 tyzdnov pred porodom) mala by som narok na matersku? Kedze by som padla do tej 8 mesacnej ochrannej lehoty? Dakujem 🙏

liz_lemon
6. apr 2018

8 mesiacov od decembra vychadza na august, takze podla mna nie

nivea777
6. apr 2018

nemáš nárok na MD lebo v čase skončenia PP si nebola tehotná a druhá vec,keby si aj nastupovala na matersku z ochrannej lehoty,musela by si nastupit presne 6t pred TP ani o den skor.. musis sa niekde zamestnat aspon na jeden den,potom mozes ist na PN znovu a nastupit na MD presne 6tyzdnov pred terminom porodu..

wasky
6. apr 2018

@nivea777 prepáčte, že ruším len sa zapojím , bo mám podobný prípad ale ja mam ukončený PZ ku dňu 31.12.2017 termín nástupu na MD mám12.8...ochrannú dobu mi pani zo socialnej poistovni ani nespomínala len, že musím mať do septembra 2016 270 dní nemocenského poistenia.

nivea777
6. apr 2018

@wasky v case skoncenia PP musi byt zena tehotna aby bol v ochrannej lehote.. cize by si mala mat narok na matersku

majusqa77
6. apr 2018

pre oba pripady - treba obnovit poistenie, aj ked len na 1 den