Ahojte maminky.vie mi niektora poradit?? Jedna sa o to,ze moja dcerka ide mat 23.7. 3rocky pri nej som matersku dostavala tych osem mesiacov..ja som bola minuly rok zamestnana od 20.6. Do 20.9.2016 A 25.9.2016som nastupila do inej prace kde som robila 2mesiace ako brigadnik na dohodu a potom ma dali na zmluvu 1.11.2016 .od zajtra 1.6.2017 mam ist priamo pod firmu ako kmenovy zamestnanec cize mi zacina znova 3mesiace skusobna doba.ale dnes som zistila ze som pravdepodobnee tehotna .testy mi vysli pozitivne uvidime co povie lekar .ale chcem sa spytat budem mat narok na tu matersku?ci nie?a ak ma vyhodia pocas skusobnej doby budem mat narok na matersku?zmluvu mam mat na rok s tym ze ta skusobna doba je 3mesiace.za kazdu radu dakujem
Na materskú by si tuším mala mať nárok ale na rodičovskú už asi nie. Neviem ako to je presne ale spýtaj sa na úpečko a tam ti povedia presne, lebo toto sú také dohady vieš. Oni tam majú presne tie podmienky a hneď ti budú vedieť povedať, veď tam môžeš aj zavolať, ja som tam už aj s väčšími hlúposťami volala :D
@monicka144 to co je za sprostost ze matersku dostane a rodicovsku uz nie? Rodicovsku dostane kazda matka ktora sa stara o dieta do 3 rokov aj ak nemala matersku. Matersku dostane akonahle ma ku dnu porodu odpracovane 270dni (aj so sobotami,nedelami). Moze mat aj 30zmluv za tu dobu avsak musia na seba nadviazovat bez jedineho dna na urade prace.
@monicka144 Prave opacne, nie? Rodicovsky prispevok dostane kazdy, na matersku su podmienky s odpracovanymi dnami a trvajucim poistenim atd
Uplne naj je napisat do socialnej poistovne. Obi ti povedia uplne presne ci ti narok na matersku vznikne. Btw, ak prides o pracu tehotna si v tzv ochrannej lehote
@silvushtok ale asi iba tyzden
Alebo mesiac???? Na socke povedia naisto
Myslim, ruku do ohna za to nedam, ze do odchodu na matersku, najlepsie napisat priamo im, co mas od nic pisomne, to plati 😉
Asi ta nepotesim ale tu nejde vobec o to na kolko mas tu zmluvu ale kolko si realne odrobila vies :/ Teda aspon tak som to ja pochopila ale neviem sa velmi vysomarit ani z toho ci napisala ty. Ak som to spravne pochopila tak nemas este od poslednej materskej odrobeny ani rok ano?