Ahojte prosim vas, cely minuly rok mam odpracovaný.. teraz ked dostanem výpoveď.. po výpovedi keby som otehotnela budem mat nárok na materskú? Do koľkých mesiacov musim porodiť aby som mala? Dakujem❤️ A tiez ako je to s PN ak by som mala rizikové, bude mat nárok?
@marci77 Dakujem tych 7 dni to je nic.. a niekde som citala ze do 8 mesiacov od výpovede treba porodiť.. teda uz pri výpovedi musim byt tehotna podla mojich výpočtov
Musis byt tehotná uz/este ked budeš mat PP. vtedy je ta ochranna lehota 8 mesiacov. Inak nič.
Ako píše lienka, ak sa už nezamestnáš, tak musela by si otehotnieť ešte počas trvania pracovného pomeru. Alebo sa potom zamestnať ešte.
@lienka.7 ale musi to byt oficiálne oznámené?
@ivkazba Ok dik
Nie, vôbec to nemusí byť oznámené. Ale termín pôrodu musíš mať do 8 mesiacov od ukončenia PP, aby si bola v ochrannej lehote a mala nárok na materskú po skončení PP.
@ivkazba super tak Dakujem, skusim sa nejako rozumne dohodnut 😊
Áno aj ja som nastupovala na materskú z ochrannej lehoty 😊 mala som nárok aj na tehotenské, alw treba mat termín pôrodu vyrátaný od gynekológa do tých 8 mesiacov od výpovede 😊 ja som to mala dosť natesno, keď som dostala výpoveď ešte som ani nevedela že som tehotná 🙈
@izabela181 jaaaj tak dobre ze ti to vyslo.. plánujeme druhe a je znižovanie stavov u nas. Tak počítam kalkulujem aby som neobišla naprázdno. Dakujem za reakciu☺️
narok na PN mate do 7dni od skoncenia pracovneho pomeru (tzv. ochranna lehota)
zda sa mi, ze teraz nieco predlzovali - narok na vypocet materskej, ale neviem odkedy to plati ani ake su presne podmienky, snad niekto iny poradi