Ahojte, potrebujem radu. Momentálne som na materskej s dcérou. Tá mi končí vo februári. Snažili sme sa o druhé dieťa, teda aby to bol reťazový pôrod ale žiaľ skončilo to zamlčaným potratom. Teraz to plánujeme znovu skúsiť avšak neviem či budem mať nárok na materske. Stále som zamestnaná. Teoreticky ak by som otehotnela a vo februári by má dal lekár na rizikové(bola som aj s dcérou celú dobu, keďže mám viac zdravotných komplikácií) tj bola by som na PN a nenastúpila do prace. Vznikol by mi nárok na materské opäť, alebo by som mala narok iba na rodičovský príspevok? Ďakujem
@alchemilkazltozelena To je blbosť. Nezavádzaj.
@markaterka Ano je to tak.
@markaterka áno som na rodičovskej a vo februári už bude mať malá 3roky. Ďakujem krásne za odpoveď
@firstb tak po tom platí to co som napísala. Prajem ti rýchle otehotnenie 😉
@markaterka ďakujem 🙏🏻 Verím že sa podarí a tentokrát to aj dobojujeme dokonca. Aj keď strach mám veľký potom čo sa stalo
Ahojte maminky, potrebujem radu. Som na rodicovskej dovolenke s 20 mesacnym syncekom. Pred materskou som bola zamestnana 8 rokov u mojho zamestnavatela, v maji 2018 som nastupila na matersku a v januari 2019 na rodicovsku dovolenku. K 31.12.2019 zamestnavatel zrusil firmu a tym padom mi zaniklo pracovne miesto. Od 1.1.2020 som evidovana na urade prace a budem poberat davku v nezamestnanosti, rodicovsky prispevok bude poberat manzel. Avsak vcera som zistila, ze som tehotna. Za jun dostanem poslednu davku v nezamestnanosti a vratim sa na rodicovsku dovolenku. Budem mat narok na matersku davku s dalsim dietatkom? Alebo co mam urobit, aby som tento narok mala? Dakujem za vsetky cenne rady.
@firstb ahoj moj syn bude mat 3 roky v marci.snazili sme sa o babatko skor ale skoncilo to tak isto ako u teba.teraz som znova tehotna.v praci mi muz zistil ze staci sa potom teda v tom marci ked mi bude koncit rodicak hodit na pn co aj musim kedze mam rizikove a narok budem mat.len si zisti presny datum kedy doniest pn
@evittam vazne neviem kedy ma moje prve dieta 3 roky..ona osobne sa ponukla ze zavola na socialku a zisti vsetko potrebne aby sme tam nemuseli chodit.zisti vsetky potrebne info aby som neprisla o md s.druhym dietatom.a jedine co mi povedala doniest pn v den nastupu do prace.a ziadnom np nic nehovorila .
@nitka1157 to myslis vazne?
@alchemilkazltozelena to si vazne myslite? 🤣🤣🤣🤣 skusim sa opytat mojho syna kedze mi to tu nikto nechce prezradit....to sa tu teda zvrhla tato tema..skoda nieco niekde komentovat.vydete ako totalny blbec
@nitka1157 evittam ma pravdu. Ty si povinna mesiac pred nastupon oznamit pisomne zamestnavatelovi ukoncenie RD a tiez datum kedy nastupujes.
@evittam ano ved vie ze chcem nastupit 17.3 ale nebudem moct kedze mam rizikove a budem muset hned pn.teda toho 17teho..bola som jej to oznamit o nastupe takze netreba to pisomne zamestnavatelovi ako pise
@veronikaszabova
A samozrejme ze ma nahlasi
Len nechapem tomu NP .jaze to tiez robi zamestnavatel
@evittam podľa mňa je možné že si to tá personalistka (nemusí to byť účtovníčka) len potrebovala overiť na SP, čo je podľa mňa v pohode a zodpovedný prístup. Môže byť že majú málo zamestnancov a nemala ešte nikoho na MD/RD. Ale tiež je nezodpovedné že si to niekto neoverí sám ale úplne dôveruje personalistke... Keď ide o moje prachy tak sa spolieham na seba 🤷♀️. Ale vieš čo sa ešte môže stať? Že si to budem overovať sama na SP a za okienkom bude nejaká neskúsená ženská a povie mi blud. Podľa mňa na Slovensku dosť reálne. Takže ostáva človeku len hľadať v zákonoch. Smolu majú ľudia čo nevedia ani to...
@firstb myslim, ze to je tak, ze poberas len jedno a len na jedno dieta, ale to ti tu poradia baby alebo si vyhladaj temy je ich tu vela