Ahojte.chcem sa poradit. V Juni som skoncila skolu.o mesiac na to som sa vydavala. Pracu zatial nemam.Ale chceli by sme babatko.Co mam robit aby som mala narok na matersku? Ak sa zamestnam a otehotniem v skusobnej dobe..budem mat nanu narok?
Alebo ako je to s dobrovolnym NP?
Alebo co by ste mi poradili 🙂
@ema5555 počas skúšobnej doby môžem prísť o prácu vtedy ti nepomôže ani že si tehotná 🙂 radšej to oznámiť až po skúšobnej 🙂
@ema5555 skolu si skoncila v juni a teraz je september, z coho si dosial zila? odporucam sa co najskor zamestnat, nasetrit si cosi, vytvorit pracovne navyky, naucit sa fungovat v pracovnom kolektive, ked budes mat odpracovane aspon rok dva, uvidis, ze po materskej sa ti bude lahsie vracat do prace... treba mysliet aj do buducnosti, nielen zit v pritomnosti....
Tak Vam dakujem za rady. Je to prispevok, kde som chcela vediet ako dalej postupovat v mojej situacii. Ale vidim ze som sa dozvedela aj nieco viac od Vas 😉
@romanatrnavska dakujem za radu 🙂
No ak sa teraz zamestnas a otehotnies v skusobnej dobe, je mozne ze tych 270dni nenazbieras a teda nebudes mat narok na MD. Pocas skusobnej ta ako pisali zienky, mozu prepustit pre cokolvek. Na dobrovolne platenie sa popytaj v socialnej poistovni, a asi aj zdravotka sa bude riesit (neviem ako je to pri dobrovolnej nezamestnanosti). DPO poistne sa da vypocitat tu https://www.socpoist.sk/kalkulacka-na-vypocet-p... a na stranke socialky podla mna najdes aj dalsie informacie
@ema5555 zamestnaj sa, to je najľahšie a najlacnejšie riesenie.. pred nástupom na matersku musíš mat 270 nemocenského poistenia..