Ahojte, mám otázku ohľadom MD. Snáď sa tu nájde niekto, kto sa vyzná alebo kto si niečim takým prešiel.
Dnešným dňom mi skončil rodičovský príspevok (materská v máji 2018, následne RD). Pracujem od septembra 2020 u toho istého zamestnávateľa.
Momentálne som tehotná, zamestnávateľovi som to oznámila. Nakoľko som začala krvácať, musím ostať doma a už nemôžem ísť do práce. Chcem si vyčerpať zostatkovú dovolenku a potom ísť na PN (zamestnávateľ s tým problém nemá).
Otázka však znie... Keďže dnes mi skončil rodičovský a ja už čerpám dovolenku (ostáva mi ešte cca 15 dní) bude to mať nejaký vplyv na materské? Alebo to s tým nemá nič spoločné a môžem ju dočerpať a potom prejsť na PN?
Ďakujem za odpovede...
@gabriela_obzerova ďakujem pekne... A bola si v presne takej situácii že si pracovala ešte počas rodičaku? A následne si čerpala dovo a šla na PN?
Ano a coho sa obavas?
A coho sa bojis? Ved mas pracovny pomer, si teda nemocensky poistena, mas dovolenku, zamestnavatel suhlasi s jej cerpanim, na PN tiez budes mat narok... co vlastne riesis?
@nafka0483 ide mi hlavne o to ze to nieje reťazový pôrod... Ze ci spĺňam tie podmienky 270 dní nemocenského a pod. Nakoľko jedna pani na úrade tvrdí že nárok mam a druha pani na úrade nevie 🤷♀️🤦♀️ a jej prisediaca kolegyňa zas dala hlášku že asi nie... Tak preto to tu takto riešim 🥴 že či sa nenájde niekto presne s touto situáciou.
Ale ďakujem vám za rady 🙂
Pred prvou materskou a RD si bola zamestnana a RD si ukoncila skor - v septembri 2020?
Nevidim tam nic nezvycajne, ani pochybne, ved si vkuse zamestnana, tym padom nemocensky poistena, nemusi ist o retazovy porod aby si mala narok na matersku.
@nafka0483 ako ja si tiež myslím že by nemal byt problém... Len ma zneistili tie tetušky "ochotne" 🤦♀️ a ani nemali nejak ochotu mi to prezistiť alebo niečo... Ďakujem 🙂
@nafka0483 a áno bola som zamestnaná, normálne som mala aj materskú aj RD všetko... A stále som na tej istej zmluve u toho istého zamestn.
Pokial nie sú ochotne na úrade u vás tak zavolaj na socialnu poisťovňu- vid kontakty na nete a tam ti povedia. Ja som to tak riešila (ale s niečim iným) a nebol problém 😊
Tak nemas co riesit 🙂 stale ti trva zmluva, mas dost dni poistenia a aj je aktivne, absolutne ziadny problem - tehotenske, materska, vyssi rodicak ;) nemas co riesit.
Kludne docerpat a potom ist na PN. Ja som tak vlani urobila