Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, plánujem dať v práci výpoveď, na cca 2-3 mesiace by som sa dala na podporu, potom od septembra by som chcela začať v novej práci. Plánujeme babo, v tejto práci čo som, som iba v strese a preto som už dva krát potratila. Tým že budem mať pauzu chcem sa dať trošku doporiadku. Ak si nájdem prácu v septembri a poprípade ku koncu roka by som otehotnela, budem mat nárok na materku? Alebo si mám dať dobrovoľne nemocenské poistenie a to platiť? Moc sa mi nechce platiť to dobrovoľne keďže, keď som počítala výšku mojej podpory tak sa mi každý cent zíde. Mame už aj 3 ročného chlapca a cez letné prazndiny bude u nás škôlka zatvorená, tak aj za to by som chcela byt snim doma,keďže nemáme ho kde nechať.
Dakujem za každú odpoved.
@petamich lenže ak budem poberať podporu dajme tomu 3 mesiace tak vtedy sa neplatí nemocenske nie? To sa nebude brat ako prerušenie a potom v novej práci nebude treba mať zas 270 dni odrobených?
Platovo urcite pojdem dole, stym som už zmierena.
nie netreba mat opat 270 dni - podmienka znie 270 dni nemocenskeho za posledne dva roky od porodu
Tych 270 dní nemusi byt suvisle. Len ich treba mat tolko.
@ns994 to som ani nevedela, tak to urcite využijem podporu. Urcite si to poznačim. Ešte sa skúsim známej spýtať s tou materskou. Nechcem kvôli 3 mesiacom prísť o materskú do budúcna
budes mat narok na matersku, kedze podmienku 270 dni za posledne dva roky budes mat splnenu a zaroven ak budes pracovat, tak budes mat aktivne nemocenske, len pozor na to, ze ak v novej praci odrobis aspon 90 dni bez OCR a PN materska sa ti bude pocitat z tohto pracovneho pomeru (tak aby si sa nezamestnala napr. s vyrazne nizsim platom ako doteraz, by si si poskodila)