Dobrý večer jedna vec by ma zaujímala som na úrade práce a chceme z priateľom dieťa .že či budem dostavat rodičovský príspevok alebo materskú keď som na tom úrade ?
Žiadne blbe komentáre ja sa v tom nevyznám 😕
no ak je odpracovanych minimalne 270 dni za posledne dva roky (myslim pracu, kde sa riadne odvadzali odvody a platilo sa zdravotne poistenie) a zaroven otehotniete do 180 dni od ukoncenia pracovneho pomeru, tak je zena v ochrannej lehote a bude mat stale narok na matersku napriek tomu, ze pracovny pomer uz skoncil
musi byt ale splnena ta podmienka 270 dni a zaroven ta druha otehotniet do 180 dni
@nasa123 a nechceš aspoň tri roky pracovať a až potom po svadbe riešiť dieťa?
@zmrzlinka2021 nechcem nikoho uraziť ale ja sa vydávať nechcem pre mňa to nie je priorita a mám pocit že to dieťa chcem hneď mám ten cit
@nasa123 Prosim ta, neber to v zlom, ale neriad sa emociami. Vies kolko zien takto konci zle? Ostavaju same, opustene, s detmi na krku? Nieco si vybuduj, pracuj, kup si vlastny byt a az potom ries dietatko.
@zmrzlinka2021 tak veľa nezarábam a by som si kúpila byť keby som šetrila a byty sú drahé tak o takých 45 rokov možno menej by som si mohla kúpiť
uprimne ono tuzba po dietati je jedna vec ale uzivit ho v pripade, ze to s partnerom nedopadne dobre je druha 🤷♀️ si evidentne mlada, nemas sa tak uplne kam nahlit a naozaj to nemyslime v zlom (hoc na to si sa nepytala a davame nevyziadane rady), ked ti vravime, ze fakt ma zmysel si vytvorit dostatocnu rezervu, aby si vedela fungovat aj bez partnera (pokojne aj v prenajme)
@nasa123 ideš do veľkého rizika, že skončíš zle
Mám 20 do nedávna som pracovala ale z práce prepúšťali a zatiaľ chodím po brigádach .práce je veľa a priateľ chce nech sa prestahujem k nemu, a chce dieťa a ja tiež a naša láska je dosť veľká a nebojím sa že nebude postarané o dieťa. Len som sa pýtala či dostanem materskú alebo aspoň ten Rodičak . Pre mňa nie je priorita manželstvo aj bez toho vieme že patríme k sebe 🙂
pred evidenciou na urade prace ste pracovali? ak ano ako dlho a kedy skoncil pracovny pomer?
ak nesplnate podmienky na matersku, tak budete mat narok po porode na nizsi rodicovsky prispevok, rodinne pridavky a prispevok po narodeni dietata