Ahojte,
chcela by som sa opýtať.
Termín pôrodu mám na 23.04.2025, teda aj nástup na materskú bude v r.2025.
Momentálne od 10/2022 som zamestnaná na čiastočný úväzok s nižšou hrubou mzdou u zamestnávateľa (A).
Tento úväzok by som si ponechala avšak od decembra 2024 by som sa zamestnala u druhého zamestnávateľa (B) s vyššou hrubou mzdou aby som splnila 90 dní pred dňom nástupu na materskú.
Chcem sa opýtať
1. K výpočtu materskej sa mi budú brať oba zamestnania?
2. Ak áno, tak teda zo zamestnania (A) budú vychádzať z roku 2024 a zo zamestnania (B) z 90 dní pred nástupom na materskú?
Ďakujem 🙂
Ak sa nemylim, na to, aby sa ti ratala materska z oboch zamestnani, musis mat v oboch splnenu podmienku 270dni
@lucci44 vam by trebalo riadne pokuty porozdavat, za drzost a trufalost. spekulantky.
@mogaa to uz moze byt pruser, platit dakomu odvody za 9 mesiacov, to sa im moc neoplati. 🙈,a potom zacne tema o tom, ze skoda , ze materska je len 8,5mesiaca. a ake je to hrozne, padnut na pomaly 500 eurovy rodicak...skoda, ale mozno je ich vela takych, co si nevedia, ani z tehotenskeho usetrit. a aj to by mohli konecne zrusit.koniec tymto nezmyselnym davkam, hlavne pre take spekulantky.
@lucci44 keď si si chcela prilepšiť, mala si pracovať na plný úväzok s vyššou mzdou, a nie trapošiť na čiastočnom za malý plat a potom očakávať od štátu tisíce 🤦♀️
@lucci44
dalsia ucelova zmena prace? a mozem sa opytat kto ta zamestna tehotnu 90 dni pred nastupom na matersku?
dufam ze konecne zacne SP preverovat tieto odrby.
alebo si super zena, co 3 mesiace pred porodom v pohode stiha dve prace :D:D lebo vies ono to je celkom zaujimave, nuz ale mozno sa mylim