Ahojte. Dcéra má 2 roky a 0 mesiacov. Teraz som na rodičovskej. O pol roka chce ísť otec na matersku do jej troch rokov.
Bude to však možné, aj ak teraz pojdem už pracovať v jej 2 rokoch a 0 mesiacoch? Nebude to potom problém?
Ide mi o to, ze ak ja pôjdem pracovať teraz, pol roka budem súbežne pracovať na polovičný úväzok a na rodičovskej dovolenke budem, bude mat o pol roka manžel nárok na materskú, keď začnem pracovať na plný úväzok?
Ďakujem
@juliasb ak pôvodný PP trvá - v tej si na RD a po jej ukončení sa treba vrátiť resp. vysporiadať sa tam výpoveďou či Dohodou o ukončení PP. At ti pôvodný PP skončil a už máš len nový PP - na RD od nástupu do práce nebudeš - pozor - nie si chránená ako "osoba na RD". Inak platí čo som napísala - manžel kľudne môže na MD kedykoľvek kým malá dovŕši 3 roky - ale ty si nezabudni potom požiadať o odňatie RP🙂
@juliasb prečo by si nemohla ísť pracovať? Vyplácanie RP s návratom do zamestnania nijako nesúvisí - ostatne ak pracuješ už nie si na RD (jedine že by si sa nevrátila do pôvodnej práce, z ktorej si šla na MD/RD, ale pracovala v inom PP) - len poberáš RP, patrí ti do dovŕšenia 3-rokov veku dieťaťa. A od obdobia nástupu manžela na MD - ty si pôjdeš dať RP odňať a kľudne môžeš pracovať ďalej.