Dobrý deň chcela by som sa opýtať či mi stat bude platiť pnku od gynekologa až do pôrodu aj kvôli dlhu na zdravotnej poisťovni.. približne pred mesiacom som si požiadala o splátkový kalendár ale ten stále nechodí .. samozrejme keď mi príde budem ho poctivo splácať. Za každú odpoved ďakujem
Tak na sociálnej poisťovni dlh nemámlen na zdravotnej kde som si požiadala o splátkový kalendár a zaplatila 40% z danej sumy lenže splátkový kalendár akosi stále nechodí
Áno však to je to že som tam aj volala pred 3 dňami a povedali mi že splátkový kalendár ešte len príde tak stále čakám 🙂
Zdravotna poistovna plati za zdravotnu starostlivost lekarom. Kedze mas dlh, moze sa stat, ze nepreplati lekarovi zdravotnu starostlivost a ty sa automaticky stavas samoplatca. Kym nemas podpisany splatkovy kalendar, musis mysliet aj na tuto moznost. PN plati socialna poistovna.
To ste si spomenula dosť skoro, že máte nejaké dlhy... a pôrod bude platiť kto? Dlžníci sa nepoučia...
Ja osobne si myslím že sú to dve odlišné veci... PN je totiž dávka od Sociálnej poisťovne, takže ak tam nemáte dlh v sociálke, Sociálka by Vám platiť mala. Na stránke zdravotnej aj sociálnej poisťovne je uvedené, na čo človek má a nemá nárok v prípade dlhov.