Zdravim vás , chcem sa opýtať jednu otázku 🙂
Som na predĺženom rodičovskom príspevku zo zdravotných dôvodov dieťaťa. Predĺžili mi na 1 rok.
Zachvilu mi to však končí, zamestnať sa zatiaľ nemôžem a ani nemám kde.
Bude mi pokračovať ešte ten pandemicky kým sa niekde nezamestnam ? aj keď bude mať malý 4 roky a bola som na predĺženom rodičovskom ? Budem mať vlastné nárok ? Ďakujem krásne 🤗
Ja si myslim, ze ano. Vsak ten pandemicky je vlastne ako keby nejake predlzenie rodicaku, takze si myslim, ze normalne to bude platit aj v tvojom pripade.
ano budes mat pandemicky rodicovsky kym ho nezrusi vlada
pokial viem, predlzenz rodicak zo zdravotnych dovodov dietata je do 6 rokov...to nie je ten pandemicky
@loginexistuje
@jeltica
@bodka2213
Nie, nebude ti pokračovať.
Pokračuje len tým, ktorí nemajú prácu a rodičak im končí, keď má dieťa tri roky alebo zo zdravotných dôvodov v šiestich rokoch.
Čiže keď ti končí teraz, keď má malý štyri, tak nemáš nárok na pandemicky
@jana005 mas zle info dostuduj
Nárok na RP COVID-19 patrí od kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, v ktorom zanikol zákonný nárok na rodičovský príspevok, a to v sume, v akej bol poskytovaný do zákonného zániku nároku. (napr. dovŕšením 3 rokov veku alebo ak podľa posudku už dieťa v rozpätí od 3 do 6 rokov veku ďalej nemá dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav, dovŕšením šiestich rokov veku a pod.),
@loginexistuje ospravedlňujem sa za zlú informáciu
@jana005 to je v pohode tak sa to vsetko casto meni ze clovek nestiha ani sledovat.
🙂
Mozem sa opytat? Dokedy ten pandemicky budu vlastne vyplacat? Lebo vsak pandemicku ocr zrusili, tak ako je to s tymto?
@jeltica pandemicku ocr nezrusili, upravili podmienky, aj PN, nezrusila sa, zmenili sa podmienky
No tak nie, ze zrusili, ale upravili sa tie percenta a tym padom je to ako klasicka ocr vyplacane. Tak som to myslela.
@jeltica ale nie pri OCR, iba pri PN je ena v percentach a vo vyplacani. Neplet pojmy
Ak ti nikto neodpovie, zavolaj na UPSVaR a tam ti isto poradia.