Bude mať nárok na materskú dávku, keď budem PN?

petra098
16. sep 2023

Mamičky prosím o radu 🙏 Ak nestihnem porodiť do 3 rokov staršej dcerky ,ale stihnem otehotnieť pred jej dovŕšením 3 rokov čiže sa nejedna o reťazovú materskú a namiesto nástupu do prace pôjdem na pn z dôvodu tehotenstva rizikového vyjde mi materská ?

rebrambora
16. sep 2023

Preco by chcel preboha niekto rizikove tehotenstvo? Ci to n SR sa PNka len tak rozdava?

klarissa25
16. sep 2023

@petra098 materska ti samozrejme vyjde. Tam sa jedna o to ze to už nebude reťazová

petra098
autor
16. sep 2023

@rebrambora Lebo musím zrejme ísť 🙈 ja som sa pýtala niečo iné 😁

petra098
autor
16. sep 2023

@klarissa25 a výška materskej bude už iná ? ako sa to ráta ?

iv007
16. sep 2023

Narok budes mat ale zrejme si pokazis sumu.Dovolenku nemas tolko ze by si cerpala?

helcanw
16. sep 2023

@petra098 ja som nastúpila teraz na materskú 2 týždne po 3 narodeninách staršieho. Tie dva týždne som čerpala v práci dovolenku, materská mi vyšla, ale nie je reťazová. A ano výška materskej ne ina ako pri prvom.

petra098
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra098
autor
16. sep 2023

@helcanw čiže už nižšia ?

helcanw
16. sep 2023
iv007
16. sep 2023

@rebrambora lebo to je take slovenske, ze len uvidim 2 ciarky a šup ho na PNku

rebrambora
16. sep 2023

@petra098 ja viem, ze si sa pytala nieco ine a odpovede si dostala.
Toto je diskusne forum, cize mam pravo rovnako ako ty polozit otazku.
Cize ako vies, ze musis na rizikove, ked este ani niesi tehotna?

helcanw
16. sep 2023

@rebrambora nechcem autorku obhajovať, ale napríklad ja som robila seminárku v labaku jadrovej chémie a tam sme hneď na začiatku boli upozornovane, že hneď ako zistíme že sme tehotne, musime prerušiť prace v labaku. Takze pokial autorka pracuje v podobnom prostredí, vie to už pred otehotnením. Ale samozrejme chápem čo chceš povedať svojim komentárom.

lilinka88
16. sep 2023

@helcanw ale to,že pracuješ v nevhodnom, resp nebezpečnom prostredí nie je dôvod na PN s rizikovým tehotenstvom

vkatush
16. sep 2023

@rebrambora napr ja keby som zistila, že som tehu, tiež idem hneď na rizikové.
Bola som odkedy som zistila, že som tehu, mala som viac komplikácií počas tehu, na začiatku/v strede a pôrod tiež dal zabrať, niekoľkokrát som ostala v nemocnici, skoro potratila/porodila v 6m,... bola som chorá asi 3-4x, znášala som to skoro ako covid a to som mala hrozný priebeh... pracujem v škole, kde mám to šťastie získať všetky detské choroby (doslova, niekoľkokrát som ich dostala, na čom sa doktorka len smiala, že mám teda šťastie, lebo dospelí ich majú málokedy).

Proste keby, idem hneď. A nie je to pre odžubovanie systému, ale pre moje zdravie a zdravie môjho imaginárneho bejby č.2 😁

petra098
autor
17. sep 2023

@rebrambora Pretože mi to povedal lekár a na základe komplikácií ktoré som mala aj pri predošlom tehotenstve 😀

petra098
autor
17. sep 2023

@iv007 to je slovenské ? že zena má skracovany krcok ? a lekár povedal že bude lepšie ak pri ďalšom tehotenstve pôjdem na rizikové 🙈 slovenské je akurát tak to že je tu kopec negativity že hneď sa každý do každého pustá a osočuje a nie poradí z pokorou to je tak akurát Slovenské 😁

iv007
17. sep 2023

@petra098 ale no.. negativitu tu chrlis jedine ty. Mne vyberali polyp a na druhy den som bola v robote, na PN nikdy za 15 rokov aktivneho pracovneho zivota. Prajem ti vela zdravia aby si na tu PN nemusela ist😊

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz