Mamičky prosím o radu 🙏 Ak nestihnem porodiť do 3 rokov staršej dcerky ,ale stihnem otehotnieť pred jej dovŕšením 3 rokov čiže sa nejedna o reťazovú materskú a namiesto nástupu do prace pôjdem na pn z dôvodu tehotenstva rizikového vyjde mi materská ?
@petra098 materska ti samozrejme vyjde. Tam sa jedna o to ze to už nebude reťazová
@rebrambora Lebo musím zrejme ísť 🙈 ja som sa pýtala niečo iné 😁
@klarissa25 a výška materskej bude už iná ? ako sa to ráta ?
Narok budes mat ale zrejme si pokazis sumu.Dovolenku nemas tolko ze by si cerpala?
@rebrambora lebo to je take slovenske, ze len uvidim 2 ciarky a šup ho na PNku
@petra098 ja viem, ze si sa pytala nieco ine a odpovede si dostala.
Toto je diskusne forum, cize mam pravo rovnako ako ty polozit otazku.
Cize ako vies, ze musis na rizikove, ked este ani niesi tehotna?
@rebrambora nechcem autorku obhajovať, ale napríklad ja som robila seminárku v labaku jadrovej chémie a tam sme hneď na začiatku boli upozornovane, že hneď ako zistíme že sme tehotne, musime prerušiť prace v labaku. Takze pokial autorka pracuje v podobnom prostredí, vie to už pred otehotnením. Ale samozrejme chápem čo chceš povedať svojim komentárom.
@rebrambora napr ja keby som zistila, že som tehu, tiež idem hneď na rizikové.
Bola som odkedy som zistila, že som tehu, mala som viac komplikácií počas tehu, na začiatku/v strede a pôrod tiež dal zabrať, niekoľkokrát som ostala v nemocnici, skoro potratila/porodila v 6m,... bola som chorá asi 3-4x, znášala som to skoro ako covid a to som mala hrozný priebeh... pracujem v škole, kde mám to šťastie získať všetky detské choroby (doslova, niekoľkokrát som ich dostala, na čom sa doktorka len smiala, že mám teda šťastie, lebo dospelí ich majú málokedy).
Proste keby, idem hneď. A nie je to pre odžubovanie systému, ale pre moje zdravie a zdravie môjho imaginárneho bejby č.2 😁
@rebrambora Pretože mi to povedal lekár a na základe komplikácií ktoré som mala aj pri predošlom tehotenstve 😀
@iv007 to je slovenské ? že zena má skracovany krcok ? a lekár povedal že bude lepšie ak pri ďalšom tehotenstve pôjdem na rizikové 🙈 slovenské je akurát tak to že je tu kopec negativity že hneď sa každý do každého pustá a osočuje a nie poradí z pokorou to je tak akurát Slovenské 😁
Preco by chcel preboha niekto rizikove tehotenstvo? Ci to n SR sa PNka len tak rozdava?