Ahojte ...Chcela by som sa len spytat na par veci od zien ktore stym maju OSOBNU skusenost,alebo aj tych ktore vedia na 100% ako to tu v Sev.Irsku chodi s benefitmi...Moja otazka znie ci si niekto kto tu zije cca 6 rokov(nikdy na zmluvu nepracovala iba na cierno) moze zaziadat o Inncome Support? Co je to vlastne Incomme Support? pretoze kazdy mi inak povie tak ani neviem naco sa vztahuje ...aby ste to pochopili...jedna moja znama oto ziada z dvovodu ze sa rozisla s priatelom maju jedneho syna ....na job centri nahlasila ze sa rozisli ...tam jej poradila pani nech si child tax a child benefit da previest na svoj ucet a potom nech ziada Incomme Support ...tato znama to aj tak spravila a uz to ma zevraj prebezne schvalene ...len ani ona sama nevie kolko bude dostavat z Incom Supportu...MOja otazka teda znie ...Co je to presne ten Incomme Support? a Kolko zvyknut uznat penazi?...Dakujem vsetkym 🙂
predpokladam ze su rovnake pravidla ako v celej anglii tak ak ano o incom ziadat nemoze.. na ten ma naro len po odpracovani minimalne 5 rokov -na zmluvu ..IS je podpora statu pre slbodne mamicky al socialne slabsich ludi aby mohli byt doma s detmi do 5 roka zivota... je to neakych 70 tyzdenne s tym ze netreba na urad kazde dva tyzdne ale kazdeho pol roka... samozrejme pracu si hladat musi moze i na rekvalifikacie akurat to neberu prisne .. o IS sa ziada telefonicky potom dostane pozvanku na urad prace kde musi prejst habitual testom- tam sa ej budu pytat na jej historiu v uk musi prejst anglictinou-ziaden prekladatel.. ak jej schvalia IS moze este ziadat o housing benefit council tax suppor chil tax a child benefit
Nikto ????? 😞