Bábo sa narodilo 17. mája. Dostanem príspevok za celý máj?

klarompat
28. máj 2011

Na matersku narok nemam lebo som bola nezamestnana,a pani na urade mi povedali ze len rodicovsky,, vyplacaju mesiac po zadu tusiiim,tak ked uz mam podane ziadosti tak dostanem prve peniaze asi az okolo 15juna ? Dakujem vsetkym za informacie 🙂

bambola
28. máj 2011

ano , dostanes aj za cely maj 🙂, cize plnu vysku. a malo by to byt tak okolo toho 15.6. 😉 alikvotna ciastka na pocet dni sa dostava iba pri materskej 🙂

sebsam
28. máj 2011

ano dostanes mne sa maly narodil 30,9,2009 a tiez som dostala aj za ten september

kristinka86
28. máj 2011

Tiez nemam narok na matersku..Porod budem mat podla predpokladaneho terminu 26.9. Kedy dostanem prvy prispevok? Lebo kamoska mi vravela, ze az po 3 mesiacoch po narodeni, nakolko dovtedy by som mala mat matersku (ktoru nebudem mat).. Mne sa to vidi ako hlupost.. :(

stelika
28. máj 2011

@kristinka86 no neviem odkial to ma tvoja kamoska, ale kedze nemas narok na matersku dostanes RP a to by si mala dostat určite keď tak skus hľadať v tejto téme https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/zrusia-priplatok-k-prispevku-pri-narodeni-dietata/ , prípadne priamo na stránkach ÚPSVaR 😉

pozri si témy diskusii v paragrafoch 😉 baby Ti určite poradia a prinajhoršom spoliehaj sa na kompetentných pracovníkov

ela2710
28. máj 2011

@kristinka86 ahojky,tvoja kamoska to asi myslela inak, totiz mamicky co maju narok na matersku, ju dostavaju uz 6-8 tyzdnov pred porodom, my co mozme poberat rodicovsky prispevok ho poberame az po narodeni dietatka, zrejme tak to myslela,
@klarompat rodicovsky sa nekrati, kedze je to davka, aj keby sa ti babo narodila v posledny den v mesiaci narok by si mala na cely, t.j. 190,10 eur + pridavky 21,99 eur. Na pocet dni sa krati len materska 😉

niluna
10. aug 2013

Ahojte ..mňe sa narodila dcérka .15.7.2013 , ja tiež nemám nárok na materskú iba RP...a ten by mi mal prísť okolo 15-stého augusta..... 😝